Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Atsvaidzini savu ēdamistabas iekārtojumu

Redakcija
Redakcija

Atsvaidzini savu ēdamistabas iekārtojumu
Foto: Ben bryant / Shutterstock.com


Mūsdienās ir lieliskas iespējas atrast savai gaumei atbilstošus traukus, mēbeles un citus ēdamistabas aksesuārus. Visdažādākie materiāli, dizaina variācijas un krāsas – kā lai neapjūk šajā plašajā piedāvājumā?

Ja vēlies pārveidot savu ēdamistabu, lai atsvaidzinātu telpas iekārtojumu vai radītu jaunu stilu, tad to var panākt pavisam vienkārši un netērējot daudz naudas. Atliek tikai nomainīt pāris piederumus vai aksesuārus, kas kopsummā nebūs tik dārgi, kā pilnīgs kosmētiskais remonts. Piemēram, jauni ēdamistabas krēsli lieliski atsvaidzinās kopējo ēdamistabas iekārtojumu. Turklāt tu vari izvēlēties tādus krēslus, kas iederēsies ne tikai ēdamistabā, bet arī citās telpās.

Trauku izvēlei ir nozīme

Trauki ir tas aksesuārs, ar kura palīdzību tu vari radīt pilnīgi citu noskaņu. Arī dažādiem pasākumiem labāk izvēlēties dažādus traukus. Ir tomēr atšķirība - tu klāj galdu bērnu ballītei vai neformālai pasēdēšanai draugu lokā. Vienmēr, protams, var atrast tādus traukus, kas būtu piemēroti jebkuram notikumam, taču kāpēc gan nepadarīt ikdienu daudzveidīgāku?

Kāda materiāla šķīvjus izvēlēties?

Šķīvji ir pats svarīgākais piederums ikvienas maltītes laikā. Mūsdienās ir pieejams gan plašs izmēru, krāsu un materiālu klāsts, tā ka spēj tikai izvēlēties.

Māls – klasisks trauku materiāls, ko izmanto jau gadsimtiem ilgi. Mūsdienās var atrast arī stilīgus un modernus māla traukus, taču ne visiem šis materiāls iet pie sirds. Māla trauki būs izturīgi, taču tie varbūt nebūs tie piemērotākie ikdienas lietošanai, jo tie var būt salīdzinoši smagi.

Keramika – šādi trauki būs daudz izturīgāki un noturīgāki pret skrāpējumiem, ja salīdzina ar māla traukiem. Šis materiāls ir lieliski piemērots ikdienā lietojamiem traukiem, taču šos traukus bieži vien nevar pakļaut krasām temperatūras svārstībām, kā arī labāk tos nemazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.

Porcelāns – lielisks un izturīgs materiāls Šādus traukus var droši likt cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī, kā arī trauku mazgājamajā mašīnā. Porcelāna trauki svērs mazāk, kā, piemēram, māla trauki, taču tie var būt pat izturīgāki par citu materiālu traukiem.

Mūsdienās daudzi dod priekšroku traukiem, kas ir piemēroti visam. Tādus, kurus var likt saldētavā, cepeškrāsnī, mikroviļņu krāsnī vai trauku mazgājamajā mašīnā. Daudz kas ir atkarīgs ne tikai no paša šķīvja materiāla, bet arī tā pārklājuma. Tieši tāpēc ir svarīgi pārliecināties par katra trauka īpašībām, lai tie kalpotu pietiekami ilgi.