Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Notiks projekta “Rakstura veidošanas izglītība jauniešiem” noslēguma konference

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien. 21. septembrī, Rīgas domes (Rātslaukums 1) Sēžu zālē no plkst. 9.00 risināsies Eiropas Savienības Izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas “Erasmus+” projekta “Rakstura veidošanas izglītība jauniešiem” noslēguma konference, kurā piedalīsies projekta dalībvalstu – Lielbritānijas, Čehijas, Zviedrijas un Latvijas – pārstāvji, kā arī Rīgas izglītības iestāžu darbinieki, kuri divu gadu laikā aktīvi iesaistījās projektā.

Konferenci atklās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane. Pasākuma pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt zinātniski pētniecisku viedokli par jauniešu rakstura un emociju audzināšanu viņu dzīves mērķa perspektīvā, iepazīt Latvijas pieredzi rakstura izglītības nodrošināšanā, uzklausīt referātu par rakstura veidošanas izglītību jauniešiem Latvijā un arī Lielbritānijā. Konferences otrajā daļā par projekta laikā sasniegto stāstīs iesaistīto dalībvalstu pārstāvji, kā arī notiks paneļdiskusija – rakstura izglītība mūsdienu skolā – iespējas un izaicinājumi. Konferences programma pieejama tīmekļa vietnē E-skola.lv - Izglītība

Eiropas Savienības Izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas “Erasmus+” projekts “Rakstura veidošanas izglītība jauniešiem” (Nr. 2015-1-UK01-KA201-013749, PVS ID 3490) ilga divus gadus, un tā mērķauditorija bija 14 līdz 18 gadus veci jaunieši, pedagogi, jaunatnes darbinieki, pašvaldību izglītības jomas speciālisti.

Projekta mērķis bija radīt jaunu pieeju rakstura veidošanas izglītībā, veicinot sadarbību starp jauniešiem, skolotājiem, izglītības iestādēm un pašvaldībām, kā arī veicināt skolēnu motivāciju un sekmēt pozitīvas attieksmes un rakstura īpašību pilnveidi, nodrošinot jauniešu personisko izaugsmi un sociālās integrācijas prasmes un pārliecību par savām spējām. Projekta dalībniekiem šajā laikā bija jāveidojas vienotai izpratnei par rakstura izglītības principiem un tās ietekmi uz jauniešu karjeras attīstību.

Divu gadu laikā tika īstenotas vairākas aktivitātes – semināri, skolēnu un pedagogu pieredzes apmaiņas braucieni, jaunu metožu aprobācija, kā arī tika izveidots metodiskais materiāls un mājas lapa pedagoga darbam, īstenojot rakstura izglītības procesu.