Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Romantika vai adrenalīns. Kā pārsteigt absolventu izlaidumā?

Redakcija
Redakcija

Jūnijs un jūlijs ir izlaiduma laiks, kad daudzi cilvēki iestrēgst pārdomās par to, ko dāvināt absolventam. Apzinoties, ka nav viena universāla dāvana visiem absolventiem, tirdzniecības parka (t/p) “Alfa” nomnieki sniedz padomus, kā izvēlēties piemērotāko dāvanu, pārsteidzot dažādu tipu personības – gan dabas draugus, gan aktīvus sportotājus, gan arī modes un izklaides cienītājus.

“Absolventam pēc būtības saldākais auglis, protams, ir ilgi gaidītais diploms. Dāvanas saņemšana no sev mīļiem cilvēkiem prieku vairo, bet, ja saņemot dāvanu, absolvents jūt, ka par viņa personību ir īpaši piedomāts, tad prieks ir divkāršs,” teic t/p “Alfa” vadītāja Liene Apine.

Četri personību tipi:

Skaistuma un labsajūtas mednieks. Šāda tipa cilvēkam svarīgas ir sajūtas. Dāvanā var kombinēt gan modes preču aksesuārus, gan smaržas, gan arī kosmētiku vai dāvanu karti atpūtas rituāliem. Rotas, kas ikdienā ikvienam liek justies skaisti, ir daļa no mākslas dzīvot un justiem apmierinātam. Piešķir dāvanai raksturu, izvēloties piemērotāko rotu no moderniem sudraba un zelta izstrādājumiem līdz pat dizaineru – Giorgio Visconti, Amalia, Ti Sento Milano – juvelierizstrādājumu kolekcijām. Radi garšas un smaržas karnevālu, klāt pieskaņojot šokolādes trifeles un ziedus, kas iedvesmos un liks sirdij pukstēt mazliet straujāk.

Zaļais entuziasts. Ja dāvanas saņēmējam ir tuvs veselīgs dzīvesveids, tad viņš būs gandarīts saņemt tā saukto “ekoloģisko dāvanu grozu”. Te var ļaut vaļu fantāzijai un izmeklēt alternatīvas ierastajām precēm, izvēloties kādu gardumu papildu enerģijas lādiņam, piemēram, bioloģisko kafiju vai bioloģisko šokolādi. Tāpat absolventu var iepriecināt ar kādu ekoloģisko kosmētikas līdzekli – uzdāvinot sauļošanās krēmu, kas simboliski norādīs uz pelnīto atpūtu vasaras siltajās dienās. Savukārt, lai nosvinētu priecīgo notikumu ar tostu, dāvanas saņēmēju var pārsteigt, uzdāvinot bioloģisko šampanieti vai vīnu.

Aktīvais ceļotājs. Ja dāvanas saņēmējs mīl izbaudīt atpūtu dabā un smelties spēku no tās, tad noderēs sarūpēta dāvanas sportiskām aktivitātēm. T/p “Alfa” aktīvo atpūtas preču veikalu pārstāvji atklāj, ka aizvien vairāk cilvēki izvēlas brīvo laiku pavadīt dabā. Nedēļas nogale, kas aizritējusi pārgājienā, velobraucienā ar draugiem, nakšņojot teltī miljons zvaigžņu viesnīcā, kļūst aizvien populārāks atpūtas veids. Populāri ir arī mežonīgie ceļojumi, kad cilvēki ļaujas piedzīvojumiem un ceļam, kurš aizved vien viņam zināmā virzienā. Ja dāvanas saņēmējs mīl adrenalīnu, tad sievietēm populārākās dāvanas ir velosipēdi, termokrūzes, trauku komplekti, kas paredzēti, lai ērti paņemtu līdzi maltīti, vīriešiem – viss, kas nepieciešams, lai aktīvi atpūstos dabā – teltis, guļammaisi, termosi, naži, kompasi, velosipēdi u.c.

Ballīšu zvērs. Kino kopš izseniem laikiem ir bijusi lieliska un iecienīta izklaide. Tikai vislabākā filma pēc paša izvēles var dāvāt plašāko emociju klāstu. Uzdāvini mirkli atpūtas absolventam pēc labi padarīta darba, ļaujot viņam izvēlēties tīkamāko filmu, laiku un kompanjonu. Vēl viens variants ir dāvināt spēli jautram noskaņojumam, kā populāro “Twister”, “Saderēsim” vai deju grīdu, kas absolventam atgādinās par nerimstošajām ballītēm studiju laikā, un ikreiz, kad sanāks kopā draugu kompānija, lai uzspēlētu kādu no šīm spēlēm, dāvanas saņēmējs atsauks atmiņā izlaiduma dienu un jūs.

Ja gadījumā nevari izvēlēties atbilstošāko preci, ko iekļaut izlaiduma dāvanā absolventam, uztraukumam nav pamata – jo katru no iepriekš minētajām sajūtu gammām var apvienot vienā dāvanu kartē – tā var būt iegādāta grāmatu preču veikalā, rotaslietu vai kosmētikas veikalā, tāpat arī kādā no aktīvās atpūtas preču veikaliem, piemēram, veikals “Gandrs” piedāvā dāvanu karti ar neierobežotu termiņu, kas ļauj dāvanas saņēmējam izvēlēties sev nepieciešamās lietas vai doties kādā no adrenalīna piesātinātajiem pārgājieniem. Apvienot vairākas sajūtas vienkopus ļaus Galactico dāvanu karte, kas sniedz iespēju norēķināties kopumā vairāk nekā 650 vietās.

Lai prieks dāvanas saņēmējam!