Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Video: Kā pareizi lietot bērnu autosēdeklīti?

Redakcija
Redakcija
Mēdz teikt, ka viss būtiskais slēpjas detaļās. Šķietami nenozīmīgas detaļas nosaka arī to, vai bērns-pasažieris gūs traumas, piedzīvojot satiksmes negadījumu vai strauju bremzēšanu. Tādēļ Autoklubs LAMB kampaņā “150&12 Mazulis drošībā!” atgādina: lai bērns automašīnā būtu pilnvērtīgi pasargāts, autosēdeklītis jālieto pareizi!

“Vecāki ir slikti informēti par autosēdeklīšu drošas izmantošanas principiem - to apliecina šī gada maijā veiktā LAMB aptauja. Bez tā, ka 33% aptaujāto savus bērnus mēdz pārvadāt bez autosēdeklīša vai speciālā paliktņa, pētījums uzrāda nopietnus robus vecāku zināšanās par to, kā pareizi lietot autosēdeklīšus,” stāsta Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis, aicinot būt rūpīgākiem un atbildīgākiem.

“Pat tad, ja tiek mēroti salīdzinoši nelieli attālumi mazāk intensīvā satiksmē, attiecībā uz drošību nedrīkst pieļaut kompromisus: automašīnā bērns vienmēr jāpārvadā tā vecumam un augumam atbilstošā sēdeklītī vai paliktnī, pareizi izmantojot drošības jostas. Kā rāda pieredze, bīstamas situācijas ceļā var gadīties pavisam negaidīti un arī tad, ja esam pilnīgi pārliecināti par savām braukšanas prasmēm,” uzsver Ingus Savickis, kampaņas atbalstītāja – apdrošināšanas sabiedrības BALTA Atlīdzību direktors.

Video: kampaņas "150&12 Mazulis drošībā!" video materiāls ar auto frontālās sadursmes imitācijas eksperimentu, kurā piedalījās divu bērnu mamma, aktrise Anta Aizupe.
Vērtējums: