Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Vienkārši risinājumi neparedzētām finanšu situācijām

Redakcija
Redakcija

Banku veiktās aptaujas liecina, ka lielākā daļa jeb 90% Latvijas iedzīvotāju ikdienā mēdz saskarties ar neparedzētiem izdevumiem. Nonākot šādā situācijā, gandrīz puse jeb 47% Latvijas iedzīvotāju izmanto savu finansiālo uzkrājumu, taču, kā rīkoties, ja finansiālā uzkrājuma nav? Tādā gadījumā viens no vienkāršākajiem un ātrākajiem risinājumiem ir aizdevums. Mūsdienās pieejams gana plašs aizdevēju un aizdevumu klāsts, kurā iespējams pavisam viegli apjukt – šajā rakstā esam apkopojuši pāris vienkāršus risinājumus neparedzētām finanšu situācijām.

Ātrais kredīts

Ātrais kredīts ir aizdevums, kam raksturīga salīdzinoši maza aizdevuma summa un īss atmaksas termiņš – visbiežāk no 500 līdz 25 000 EUR ar atmaksas termiņu no 3 līdz 120 mēnešiem. Tas ir piemērots risinājums negaidītiem izdevumiem (medicīniskiem izdevumiem, auto remontam vai mājas apkopei, kas jāveic nekavējoties), rēķinu apmaksai, mācību maksas segšanai, mazo uzņēmumu vajadzībām un ārkārtas situācijām. Piesakoties ātrajam kredītam, jāņem vērā, ka tam, salīdzinot ar citiem aizdevumu veidiem, var būt augstākas procentu likmes, tomēr, tā kā tam ir arī salīdzinoši īss atmaksas termiņš, kopējā atmaksājamā summa var būt ļoti pieņemama, un atbildīgi un gudri izmantots ātrais kredīts var būt labs palīgs neparedzētās finanšu situācijās.

Ātrā kredīta galvenās priekšrocības:

● Vienkārša pieteikšanās. Lai pieteiktos ātrajam kredītam, nepieciešams vien aizpildīt pieteikuma formu aizdevēja mājaslapā, norādot informāciju par sevi un saviem ienākumiem – tam nepieciešams veltīt aptuveni 5 minūtes.

● Nauda pieejama ātri. Nauda pieejama kontā aptuveni 15 minūšu laikā pēc aizdevuma līguma parakstīšanas.

● Nav nepieciešama ķīla vai galvotājs. Lai saņemtu ātro kredītu, galvenais nosacījums ir pietiekami un oficiāli ienākumi – nav nepieciešama ķīla vai galvotājs, tādējādi pieteikuma izvērtēšana un naudas saņemšana ir ātrāka.

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir aizdevums, kas visbiežāk paredz aizdevuma summu no 500 līdz 25 000
EUR ar atmaksas termiņu no 3 līdz 120 mēnešiem. Tas ir piemērots risinājums gan nelieliem un neparedzētiem izdevumiem, gan lielākiem un nopietnākiem mērķiem, kā mēbeļu un sadzīves tehnikas iegāde, telpu labiekārtošana, atpūta un citi gadījumi, kad nepieciešamas papildu finanses. Patēriņa kredīts ir internetā populārākais aizdevuma veids.

Patēriņa kredīta galvenās priekšrocības:

● Plašas izmantošanas iespējas. Piesakoties patēriņa kredītam, aizņēmējam nav jānorāda, kādam mērķim tas nepieciešams, un aizņēmējs to var izmantot jebkuram sev vēlamam mērķim. Tomēr atgādinām, ka ikviens aizdevums, t.sk. patēriņa kredīts ir paredzēts tikai nopietniem mērķiem, nevis spontāniem pirkumiem un izklaidēm.

● Salīdzinoši liela aizdevuma summa un atmaksas termiņš. Tā kā patēriņa kredītam ir salīdzinoši liela aizdevuma summa un atmaksas termiņš, tad ar tā palīdzību var īstenot gan mazākas, gan lielākas ieceres un tam var būt mazāks ikmēneša maksājums, tādējādi radot mazāku slogu mēneša budžetam. Tomēr atgādinām, ka, jo garāks atmaksas termiņ, jo vairāk tiek pārmaksāts attiecībā uz procentiem.

● Nav nepieciešama pirmā iemaksa. Aizņemoties lielāku naudas summu, var tikt noteikta pirmā iemaksa 10-15% apmērā, savukārt patēriņa kredīts neparedz pirmo iemaksu, tādējādi ļaujot aizņemties arī tad, ja konkrētajā brīdī nav liekas finanses, ko veltīt pirmajai iemaksai.

Aizdevums

Aizdevums visbiežāk paredz aizdevuma summu no 500 līdz 25 000 EUR ar atmaksas termiņu no 3 līdz 120 mēnešiem. Tas ir piemērots risinājums gan nelieliem un neparedzētiem izdevumiem, gan lielākiem un nopietnākiem mērķiem, kā automašīnas un mājokļa remonts, izglītība un medicīniski izdevumi. Nebanku aizdevums internetā ir viens no populārākajiem finanšu pakalpojumiem.

Aizdevuma galvenās priekšrocības:

● Bez garām un sarežģītām birokrātiskām procedūrām. Lai pieteiktos aizdevumam, nepieciešams vien aizpildīt pieteikuma formu aizdevēja mājaslapā, norādot informāciju par sevi un saviem ienākumiem – tam nepieciešams veltīt aptuveni 5 minūtes. Savukārt nauda pieejama kontā aptuveni 15 minūšu laikā pēc aizdevuma līguma parakstīšanas.

● Iespēja saņemt mazāku naudas summu. Nebanku aizdevums paredz aizdevuma summu, sākot no 500 EUR, kas var būt noderīgi neparedzētiem izdevumiem vai īstermiņa finanšu grūtībām.

● Vienkāršas un saprotamas prasības. Lai pieteiktos nebanku aizdevumam, nav jāatbilst dažādām sarežģītām prasībām, kas var būt grūti izpildāmas vai laikietilpīgas. Visbiežāk prasības ir sekojošas: vecums no 18 līdz 75 gadiem; pietiekami (vismaz 280 EUR mēnesī), regulāri un oficiāli ienākumi, pozitīva kredītvēsture; norēķinu konts kādā no Latvijas bankām; aktīva e-pasta adrese un mobilā tālruņa numurs; pastāvīgs Latvijas iedzīvotājs.

Kredītlīnija

Kredītlīnija ir aizdevums, kurš atšķiras no tradicionālajiem aizdevumu veidiem – tā paredz, ka klientam tiek piešķirts noteikts kredītlimits, kuru viņš var tērēt brīvi pēc saviem ieskatiem. Piešķirto kredītlimitu var izmantot pilnā apmērā, daļēji vai neizmantot vispār, ja konkrētajā brīdī nauda nav nepieciešama. Kamēr piešķirtais kredītlimits netiek izmantots, nav arī izdevumu jeb nav jāveic kredītmaksājumi – tieši šī iemesla dēļ kredītlīnija bieži kalpo kā drošības spilvens neparedzētām finanšu situācijām. Konkrēta aizdevuma summa un atmaksas termiņš tiek noteikts, izvērtējot aizdevuma pieteikumu. Kredītlīnija ir piemērots risinājums risinājums gan nelieliem un neparedzētiem izdevumiem, gan lielākiem un nopietnākiem mērķiem, kā auto un mājokļa remonts, izglītība un medicīniski izdevumi.

Kredītlīnijas galvenās priekšrocības:

● Iespējams tērēt piešķirto kredītlimitu brīvi pēc saviem ieskatiem. To, kad, kur un cik daudz izmantot, nosaka klients pats. Izmantojot piešķirto kredītlimitu, nav nepieciešams informēt aizdevēju par to, kādiem mērķiem tas tiek izmantots.

● Procenti jāmaksā tikai par izmantoto kredītlimitu. Kredītlīnija paredz, ka procentu maksājumi jāveic tikai par izmantoto naudas summu, līdz ar to, kamēr kredītlīnija netiek izmantota, nav arī ar to saistītu izdevumu. Noformējot aizdevumu, finansiālo slogu visbiežāk rada tieši procentu maksājumi, līdz ar to prasmīgi un gudri izmantota kredītlīnija var būt ļoti izdevīga.

● Ja rodas nepieciešamība pēc papildu finansēm, nav atkārtoti jāpilda aizdevuma pieteikums. Piešķirtais kredītlimits ir pieejams tik ilgi, kamēr tas pilnībā iztērēts. Ja klientam rodas nepieciešamība pēc papildu finansēm, taču kredītlimits nav iztērēts, nav atkārtoti jāpilda aizdevuma pieteikums – nepieciešams vien izņemt vajadzīgo naudas summu no sava kredītlīnijas konta.

Šie un citi vienkārši risinājumi neparedzētām finanšu situācijām, tostarp kredītu apvienošana un kredīts pret ķīlu pieejami Sefinance.lv – ieskatieties un izvēlieties sev un savam maciņam labāko! Svarīgs solis pirms aizdevuma noformēšanas ir dažādu kredītu salīdzināšana. Tāpat atgādinām, ka ikviens aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ sākumā rūpīgi izvērtējiet aizdevuma nepieciešamību, piemērotību situācijai un savas iespējas aizdevumu godprātīgi atmaksāt!