Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


TC “Domina Shopping” kā pirmais tirdzniecības centrs Latvijā ievieš īpašas stacijas suņiem

Redakcija
Redakcija

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju kaut reizi dzīvē uz lielveikalu ir devušies kopā ar suni, bet katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs to dara ik dienu, liecina pētījumu kompānijas “Norstat” un tirdzniecības centra “Domina Shopping” veiktās aptaujas rezultāti. Rūpējoties par četrkājaino draugu labsajūtu iepirkšanās laikā, tirdzniecības centrā “Domina Shopping” 6. jūlijā tiks atklātas īpašas stacijas suņiem. Tajās bez maksas būs pieejams ūdens četrkājainajiem mīluļiem, kā arī vienreizlietojamās bļodiņas dzeršanai un maisiņi suņu ekskrementiem.

Publiski pieejamas un higiēnas normām atbilstošas stacijas suņiem tiks izvietotas pie tirdzniecības centra B un C ieejām un būs pieejamas arī ārpus darba laika. “Domina Shopping” ir pirmais tirdzniecības centrs Latvijā, kas, domājot par klientiem ar četrkājainajiem draugiem un to vajadzībām, kopā ar uzņēmumu “Royal Canin” ieviesis šādu risinājumu.

“Arvien vairāk cilvēku ikdienas gaitās, tostarp arī iepirkties, dodas kopā ar savu suni. Tāpēc, cienot pircēju paradumus un viņu vēlmes, jau pērn tirdzniecības centra durvis vērām arī apmeklētāju četrkājainajiem mīluļiem un oficiāli kļuvām par suņiem draudzīgu tirdzniecības centru. Klienti patiesi novērtē to, ka plānotās lietas var paveikt kopā ar suni, to neatstājot vienu laukā pie tirdzniecības centra vai automašīnā, kas ir īpaši bīstami karstā laikā. Lai tirdzniecības centra apmeklējums kopā ar četrkājaino draugu būtu vēl ērtāks un patīkamāks, jau iepriekš bijām izvietojuši ūdens bļodas dzīvniekiem slāpju veldzēšanai. Tomēr šāds risinājums, kad visi dzīvnieki dzer no vienas bļodas, nav drošs mīluļu veselībai, jo dzīvnieki mēdz slimot, piemēram, ar dažādiem vīrusiem. Rūpējoties par suņu veselību un higiēnu, kopā ar uzņēmumu “Royal Canin” esam izveidojuši īpašas stacijas suņiem, lai mūsu tirdzniecības centrs būtu suņiem vēl draudzīgāks,” stāsta TC “Domina Shopping” direktore Dina Bunce.

Iespēja apmeklēt tirdzniecības centra telpas kopā ar suni un svaiga dzeramā ūdens pieejamība ir ļoti būtiska īpaši karstā laikā, kad, atstājot dzīvnieku auto, tā veselību apdraud pārkaršana, bet ilgstoši uzturoties laukā – atūdeņošanās. Saskaņā ar aptaujas datiem 71% Latvijas iedzīvotāju apzinās, ka suņa atstāšana mašīnā rada lielus draudus dzīvnieka veselībai, tāpēc to varētu ņemt līdzi, dodoties iepirkties.

“Šādas stacijas suņiem nekur citur Latvijā nav pieejamas, tāpēc tas ir ne tikai unikāls risinājums, bet arī nozīmīgs notikums dzīvnieku mīļotājiem un viņu aizstāvjiem. Jāatceras, ka pieauguša suņa organismā ir 60% ūdens, savukārt kucēnam ūdens proporcija ir vēl lielāka, tāpēc pietiekama dzeramā ūdens nodrošināšana dzīvniekam ir tikpat svarīga kā cilvēkam. Īpaši svarīgs papildu ūdens patēriņš ir karstā laikā, pie dažādām saslimšanām, veicot fiziskas aktivitātes un dzīvniekam ēdot tikai sauso barību,“ atgādina “Royal Canin” veterinārārste un zinātniskās komunikācijas speciāliste Sanita Putniņa.

Jaunās “stacijas” suņiem TC “Domina Shopping” tiks atklātas 6. jūlijā ar īpašu pasākumu, ko tirdzniecības centrs organizē kopā ar “Royal Canin” “Mīluļu dienām”. Sestdien no plkst. 13.00 līdz 17.00 (pretī TC “Domina Shopping” C ieejai) “Royal Canin” teltī būs iespēja iztaujāt veterinārārstu par suņu un kaķu uzturu un aprūpi, uzdot citus sev interesējošus jautājumus, kā arī veikt suņu klīnisko apskati un saņemt veterinārārsta rekomendācijas. Tāpat pasākuma laikā būs iespēja konsultēties ar biedrības “Maigais Suns” kinologu Viktoru Mucenieku par suņa apmācību, uzvedību un kanisterapijas iespējām. Pasākuma laikā četrkājainie draugi varēs piedalīties suņu kārumu degustācijā, ko nodrošinās veikals “Petcity”. Pasākumu apmeklēt īpaši aicinātas ģimenes ar suņiem. Pasākuma laikā darbosies arī bērnu stūrītis, laimes rats, kā arī būs iespēja satikt dažādu šķirņu suņus.