Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Kredīts bez darba vietas – vai tāds man ir pieejams?

Redakcija
Redakcija

Zaudēts darbs bieži nozīmē arī zaudētus regulāros ienākumus. Ne visiem cilvēkiem šajā situācijā ir iekrājumi, kas atvieglotu šo dzīves posmu un mazinātu trauksmi par kārtējo izdevumu segšanu. Lai arī vairumam cilvēku ir sociālā apdrošināšana, kas ļauj saņemt bezdarbnieka pabalstu, ne mazums ir arī to, kuriem šis pabalsts netiek piešķirts vai tā apmērs ir tik niecīgs, ka ar to nepietiek, lai segtu visus izdevumus. Kā rīkoties? Iespējams, viena no pirmajām idejām, kas ienāk prātā, ir kredīts bez darba vietas, cerot ātri iekārtoties jaunā vietā un aizņemto summu bez problēmām atdot. Taču ļoti bieži aizņemšanās ir nevis problēmas risinājums, bet jaunas, daudz lielākas problēmas radīšana. Tāpēc ir jāsaprot – kurā gadījumā šāds kredīts būtu labākā alternatīva un kad no šīs idejas labāk atteikties.

Kādos gadījumos vērts ņemt kredītu?

Vispārzināmas kredītu devēju prasības - pozitīva kredītvēsture, noteikts vecums un atbilstoša maksātspēja. Zaudējot regulāros ienākumus, pirmajā brīdī šķiet, ka zudusi arī iespēja pierādīt savu maksātspēju. Tomēr daudzos gadījumos situācija nebūt nav bezcerīga. Atbildīgi aizdevēji nosaka, ka aizdevuma saņemšanai nepieciešami pierādāmi oficiāli ienākumi. Jāatgādina, ka pie oficiāliem ienākumiem tiek skaitīta ne tikai darba alga, bet arī pabalsti, stipendijas, pensija un citi regulāri ienākumi. Ne mazums ir tādu cilvēku, kas bez darba algas arī saņem papildu ienākumus kā pašnodarbinātie. Visas šīs summas atspoguļojas bankas konta izrakstā un ir pierādāmi ienākumi. Tātad – aizdevums bez darba vietas var tikt izsniegts, ja vien ir regulāri un pierādāmi ienākumi.

Kādos gadījumos no kredīta jāatsakās?

Situācijā, kad vienīgais ienākums ir bezdarbnieka pabalsts, nedrīkst uzņemties īstermiņa kredītsaistības. Svarīgi apzināties, ka noformējot aizdevumu bez ķīlas un galvojuma, kā būtiskākais nodrošinājums kalpo ienākumi. Kredītdevējam jābūt pārliecinātam, ka izsniegtais aizdevums tiks atmaksāts līgumā noteiktajā laikā, taču viens pats bezdarbnieku pabalsts nevar tikt vērtēts kā ilgtspējīgs nodrošinājums. Arī pašam kredītņēmējam ir būtiski izvērtēt savu maksātspēju ne tikai īstermiņā, bet arī ilgtermiņā. Ja nav pārliecības par savu finansiālo stabilitāti, aizdevuma noformēšana nebūs piemērots risinājums.

Par savu atbilstību kredītam bez darba vietas varat uzzināt VIASMS.lv