Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:247, Did:0, useCase: 3


Ja Jums garšo kafija, tad noteikti apmeklējiet vienu no šīm vietām Eiropā

Redakcija
Redakcija

Ja Jums patīk ceļot, visticamāk, ierodoties savā galamērķī, ar nepacietību gaidiet gardu kafijas tasīti. Bet, ja esiet īsts kafijas cienītājs, Jūs drošvien vēlēsities apmeklēt labākās vietas, kur kafija tiek patiesi novērtēta. Lai palīdzētu kafijas mīļotājiem, izstāstīsim par labākajiem galamērķiem Eiropā, kur tiek lolota un piekopta īpaša kafijas dzeršanas kultūra. Tad nu apskatīsimies, kurš no šiem būs Jūsu nākamais galamērķis!

Helsinki ir pilsēta ar augstāko kafijas patēriņa līmeni

Tas varētu Jūs pārsteigt, bet Eiropas pilsēta, kas patērē visvairāk kafijas, ir Helsinki! Katrs cilvēks Somijā patērē aptuveni 12 kilogramus šī vilinošā dzēriena gadā! Helsinkos ir vairākas nesen atvērtas kafejnīcas ar minimālistisku interjeru, kuras no pirmā acu skatiena neizskatās tā it kā tur piedāvātu augstas kvalitātes kafiju, taču šadās kafejnīcās Jūs spēsiet to nobaudīt. Turklāt lielisku kafiju bez maksas var nogaršot, apmeklējot Helsinki Casino.

Vīne kādreiz bija Eiropas kafijas kultūras galvaspilsēta un arī joprojām tā ir laba vieta, ko apmeklēt

Vīne, Austrijā, gadsimtiem ilgi ir bijusi kafijas cienītāju kultūras centrs. Tā ir pilsēta, kur parādījās pirmās kafejnīcas. Daudzi slaveni Vīnes mākslinieki savulaik strādāja šajās kafejnīcās, kuras bija nu pat uz katra pilsētas stūra. Un, ja arī Jūs meklējiet labāko Eiropas pilsētu, kā kafijas cienītājs, Vīne ir piemērota tieši Jums. Tur varat izpētīt dažādas kafejnīcas ar atšķirīgiem kafijas maisījumiem. Bet, protams, ir jāpamēģina arī autentiskā Vīnes klasiskā kafija vai kapučīno. Jūs tajā iemīlēsities!

Roma bauda savu kafiju vislēnākajā tempā, kādu Jūs jebkad atradīsiet Eiropā

Mūsdienās visi kaut kur steidzas, bet itāļi savu kafiju uztver nopietni. Itālijas galvaspilsēta Roma ir viena no retajām pilsētām Eiropā, kur cilvēki stundām ilgi var sēdēt un malkot kafiju. Viņi to neidzer uzreiz vienā mirklī. Viņi velta laiku, lai izgaršotu katru kafijas noti savā tasītē. Daudzās senās kafijas vietās Romā tiek pasniegtas tradicionālās itāļu receptes, kuras ir vērts izmēģināt vismaz reizi mūžā. Turklāt Romā ir ļoti daudz apskates objektu, sākot ar Kolizeju, beidzot ar elpu aizraujošo Trevi strūklaku.

Parīze paceļ brokastis citā līmenī un pasniedz kafiju bļodā

Arī francūži mīl savu kafiju, un labākā vieta, ko apmeklēt, ir Parīze. Šeit katrs cilvēks izdzer līdz pat 6 kilogramiem kafijas gadā. Noteikti apstājieties pabrokastot Parīzē, kur kafiju parasti pasniedz lielā bļodā kopā ar gardiem kruasāniem. Lai baudītu kafiju kā īsts parīzietis, Jums ir jāmērcē kruasāns kafijā. Brokastis ir viena no slavenākajām aktivitātēm Parīzē.

Stambulā ir mazliet citādāka kafijas kultūra

Protams, katram kafijas cienītājam vismaz reizi mūžā vajadzētu apmeklēt arī Stambulu, kas ir Turcijas galvaspilsēta. Lai gan tajā ir citādāka kafijas kultūra nekā Rietumeiropas valstīs, Turcija lepojas ar savu visu laiku slaveno turku kafiju. Šī kafija nav nekāds espresso, bet gan izsmalcināts dzēriens, kurš ir īsteni jābauda, tērzējot ar draugiem. Turku kafija tiek pagatavota no smalki sasmalcinātas kafijas, vārīta ūdens un cukura. Un to pasniedz mazā vara katliņā. Pats galvenais ir kafijas baudīšana.

Mūsdienās turku kafija ir neatņemama kultūras sastāvdaļa gan mājsaimniecībās, gan komerckafejnīcās. Kafija ir kļuvusi par tik iedzimtu Turcijas dzīves sastāvdaļu, ka UNESCO to ir iekļāvusi Cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

Madride, Spānija

Iespējams, ka trešā viļņa kafijas kustība Madridē sākās novēloti, taču tagad tā iepriecina kofeīna mīļotājus ar patīkamu pazīstamu apkaimes kafejnīcu un specializēto veikalu apvienojumu. Tas nozīmē, ka tikpat viegli var atrast gan modernas vietas, kas piedāvā Chemex un pārlejamo kafiju, gan arī tādas, kur pasniedz lētu cafe con leche.