Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


10 biežāk pieļautās kļūdas mājokļa iegādē

Redakcija
Redakcija

Mājoklis ir viens no lielākajiem un vērtīgākajiem pirkumiem, ko cilvēks mēdz izdarīt dzīves laikā. Diemžēl tas ne pavisam nav vienkārši, un, ja kaut kas tiek izdarīts nepareizi, pircēju var pārņemt stress un, protams, var rasties nopietnas finansiālas problēmas. Pasargājiet sevi, zinot, ko nedrīkst darīt – apskatiet 10 biežāk pieļautās kļūdas mājokļa iegādē!

1. Nav veikta pietiekama izpēte un sagatavošanās

Izprotiet savas finanses un vajadzības! Nopietns un apzinīgs pircējs analizēs savus ienākumus un izdevumus, turklāt, ja mājokļa iegādei tiks izmantots aizdevums, viņš laicīgi nokārtos visu, kas ar to saistīts. Ir svarīgi iepazīties ar apkaimi – jāatceras, ka tiek pirkts ne tikai mājoklis, bet arī vieta.

2. Izvēlēts nepiemērots aizdevuma veids

Biežākā izvēle mājokļa iegādei ir hipotekārais kredīts, tomēr tas nav piemērots visiem! Nevar vienkārši apskatīt kāda aizdevēja mājas lapu un izmantot kalkulatoru, lai redzētu, cik daudz varat aizņemties, un pieņemt, ka aizdevumu saņemsiet - ir atšķirība starp to, ko aizdevējs norāda, un to, ko saņemsiet, jo, piešķirot aizdevumu, tiek ņemti vērā dažādi faktori. Vislabāk ir vērsties pie vairākiem aizdevējiem un izvērtēt dažādus piedāvājumus!

3. Tiek pārvērtētas finansiālās iespējas

Mēs vienmēr gribam mazliet vairāk, nekā varam atļauties, tomēr jāņem vērā, ka mājoklis nozīmē ne tikai iegādes, bet arī uzturēšanas izmaksas. Tērējot mājokļa iegādei vairāk, nekā varat atļauties, nākotnē varat saskarties ar nopietnām finansiālām problēmām.

4. Izvēle tiek veikta patstāvīgi

Nekustamā īpašuma aģents aizstāv pircēja intereses, sniedzot padomus, tomēr vairums pircēju izvēli un formalitātes veic patstāvīgi. Labākajā gadījumā tiek izpētīts internets un citu cilvēku ieteikumi, tomēr jāsaprot, ka mājoklis, visticamāk, ir pats lielākais pirkums, kas jebkad tiek izdarīts, un diemžēl emocijas mēdz ņemt virsroku.

5. Neprecīzi noslēgts līgums

Nedrīkst parakstīt nekādus līgumus, kamēr neesat pilnībā par visu pārliecināts. Neticiet cilvēkiem, kas apgalvo, ka vienmēr varat līgumā veikt izmaiņas – tā tas nav! Lai līgums būtu precīzs, vēlams iesaistīt notāru un/vai advokātu.

6. Netiek novērtētas izmaksas

Daudzi pircēji nenovērtē kopējās izmaksas, kas viņus sagaida, iegādājoties mājokli. Galvenokārt jāņem vērā tādas izmaksas kā nodevas, notāra pakalpojumi, aizdevuma procenti, pēc tam arī remonti, utt. Kad tiek iegādāts jauns mājoklis, vienmēr jābūt gatavam neparedzētiem izdevumiem!

7. Pirkums tiek veikts impulsīvi

Mīlestība no pirmā acu skatiena? Tikai ne tad, kad jāiegādājas mājoklis! Svarīgi apskatīt un apdomāt dažādu mājokļu iegādi, lai varētu salīdzināt to plusus un mīnusus. Apskatot vairākus variantus, iespējams gūt labāku izpratni par savām iespējām un to, kas patīk un nepatīk.

8. Netiek pieņemts objektīvs lēmums

Kad cilvēks iegādājas mājokli, viņu pārņem emocijas un viss, par ko viņš spēj domāt – mirklis, kad varēs ievākties un baudīt jauno mājvietu. Tomēr reizēm pirms iegādes ir nepieciešams uzklausīt dažādus viedokļus. Iespējams, ka draugs vai radinieks var norādīt uz trūkumiem, kas iepriekš nav pamanīti.

9. Nav noteiktas vajadzības

Bieži vien, iegādājoties mājokli, cilvēki mēdz pārvērtēt savas vajadzības, jo patiesībā viņi nemaz nezina, ko vēlas. Nepieciešams apdomāt, kas ir vajadzīgs un bez kā mājoklī var iztikt. Iespējams, ka virtuve nav ideāla, taču nelieli uzlabojumi to padarīs ideālu. Iespējams, cilvēks vēlas mājoklī divas vannas istabas, tomēr var iztikt ar vienu.

10. Īrēšana netiek apdomāta kā opcija

Mājokļa iegāde ne vienmēr ir labākais variants. Ja cilvēks neplāno konkrētajā mājoklī dzīvot ilgāk par pāris gadiem, iespējams, labākais variants ir īrēšana. Jāņem vērā personīgās finanses - iespējams, cilvēks var atļauties ikmēneša hipotekāros maksājumus, tomēr nevar atļauties neparedzētus remontus.