Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:247, Did:0, useCase: 3


Praktiskais uzdevums: Vai tava vēlme piepildīsies?

Redakcija
Redakcija

Vai tev pazīstams iekšējais konflikts? Gribu vienu, daru otru, domāju trešo? Visu saprotu un zinu, bet nevaru to izdarīt – vienkārši negribu, nevaru sevi piespiest, kaut kas bloķē, kaut kas traucē u.tml. Ja dzīvē ar kaut ko neesi apmierināts, varam pieņemt, ka šis stāvoklis ir tavs uzticīgais pavadonis.

Šis “kaut kas” ir nākotnē gaidāmās izmaiņas. Lielākās bailes nākotnē ir nenoteiktība. Zem nenoteiktības slēpjas vienkārša nepārliecinātība - mēs neesam pārliecināti, ka varam. Pārmaiņu trenere Aļona Rjabčenko iesaka praktisku uzdevumu, kā noteikt, vai tava vēlme realizēsies.

Atbildi uz jautājumiem:

1. Noformulē savu mērķi. Novērtē tā nozīmi no 0 līdz 10 (0 - mazsvarīgs, 10 - ļoti svarīgs).

2. Kas slikts notiks, ja mana vēlme tiks realizēta (mērķis sasniegts)? Atbildi godīgi un labāk rakstiski. Novērtē sliktā rezultāta “spēku” no 0 līdz 10 (0 - tā nav, 10 - ļoti spēcīgs).

3. Kas labs tajā, ka pagaidām mana vēlme nerealizējas (mērķis nav sasniegts)? Ko es baidos pazaudēt? Novērtē zaudējuma svarīgumu no 0 līdz 10.

Tagad uzdevums: 1. punkta cipars - 2. punkta cipars = x;
x ir lielāks vai mazāks par 3.punkta ciparu? Ja x ir mazāks - tavs mērķis šobrīd nav sasniedzams, jo sekundārais ieguvums ir svarīgāks par mērķi.

Vari to iztēloties kā svarus, kur vienā svaru kausā tava vēlme (mērķis), otrā - sekundārais labums. Kamēr kauss ar vēlmi nebūs smagāks - ceļš uz to būs grūts.

Uzdevuma piemērs:

1. Iepazīties ar vīrieti un izveidot ģimeni. Svarīgums 7.

2. Es būšu atkarīga, man būs jāpielāgojas, jāmainās, jātērē laiks tīrīšanai, mazgāšanai, ēdiena gatavošanai. Mīnusu nozīmīgums - 5.

3. Esmu viena, daru to, ko gribu, pati lemju par savu laiku, nepārdzīvoju un nesatraucos ne par vienu utt. Ko es pazaudēšu? Brīvību. Brīvības nozīmīgums - 10.

Rezultāta aprēķins:
7-5 = 2. 2 ir mazāk par 10. Vēlme vēl nav realizējama.