Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:215, Did:0, useCase: 3


Kā pareizi pagatavojama turku tēja

Turku tēja ir aromātiska melnā tēja, kas tiek vārīta ļoti stipra un pasniegta speciālās šim nolūkam paredzētās tulpjveidīgās stikla glāzēs. Tēja tiek pasniegta tik karsta, ka glāzi nākas turēt pie pašas augšas, lai neapdedzinātu pirkstus. Turku tējai par pievienot cukuru, taču to nekad nedzer ar pienu. Īstenie tējas mīļotāji un pazinēji Turcijā parasti mīl pasēdēt tējnīcās, kur šis aromātiskais dzēriens tiek pasniegts speciālās tējkannās, sauktās par semaveriem (līdzīgi kā Krievijā- samovari). Lejot tēju no šāda semavera, turki var ilgi sēdēt pie savām tējas glāzēm, pavadot vairākas stundas mīļotā dzēriena un interesantu sarunu gaisotnē.
Ja arī jūs, viesojoties Turcijā, esat iemīļojuši šo dzērienu, noteikti noderēs pamācība, kā to pareizi pagatavot.

Kā pareizi pagatavot turku tēju

Pirmkārt jāpasaka, ka tēja jāglabā cieši noslēgtā traukā, lai tā neuzsūktu mitrumu un apkārtējās smaržas.

Lai iegūtu īpaši garšīgu tēju, ieteicams izmantot mīkstu ūdeni, kas vārīts metāliskā tējkannā. Tāpat svarīgi tējas uzlējumam izmantot porcelāna tējkannu.

Tējas lapiņas vienmēr jāaplej tikai ar vārošu ūdeni.

Pēc tam, kad tēja aplieta, liesma zem tējkannas jāsamazina līdz minimumam, un uz metāla tējkannas jānovieto porcelāna tējkanna ar svaigi aplietām tējas lapiņām (ērtāk šim nolūkam, protams, izmantot speciālo turku semaveru), lai tēju varētu papildus uzsildīt ar tvaikiem (10-15 minūtes).

Kad tēja turku gaumē gatava, to salej glāzēs, ielejot vispirms 1/4 līdz 3/4 (pēc garšas) no glāzes tilpuma tējas uzlējumu un atlikušo glāzes tilpumu piepildot ar vārošu ūdeni.

Šādi pagatavota tēja obligāti jāizdzer pusstundas laikā.