Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Koklētāju ansambļa “Kārta” koncerts “Latviskais kods”

Redakcija
Redakcija

Pārdaugavas kultūras apvienības Kultūras centra "Imanta" koklētāju ansamblis "Kārta" izveidojis koncertprogrammu "Latviskais kods", aicinot 22. augustā klausītājus aizdomāties par to, kādas skaņas ir iesakņojušās latviskumā. Atbildes būs rodamas latviešu komponistu radītajā mūzikā. Koncerta programmu veido gan laikmetīgā mūzika, gan tautas melodiju apdares, kas klausītājiem ļaus izjust plašu emociju spektru caur mūzikas valodu. Koncertkokles niansētais skanējums ir viena no "Latviskā koda " atslēgām.

Koklētāju ansamblī "Kārta" apvienojušās četras koklētājas: Ieva Lapšāne, Dace Priedīte, Dace Bleikša un Inese Rasa. Ansamblis ir pieredzes bagāts – piedalījies Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, festivālos un konkursos gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā arī veidojis sadarbības projektus ar latviešu komponistiem un mūziķiem. Koncertos "Kārta" atskaņo dažādu laikmetu un stilu mūziku, sākot no baroka laika skaņdarbiem un līdz mūsdienīgiem latviešu autoru oriģinālskaņdarbiem.

Koncerta programmā: Valda Zilvera, Georga Pelēča, Emīla Dārziņa, Imanta Kalniņa, Ainara Virgas, Natālijas Mundas, Kristīnes Dmitrijevas un Daces Bleikšas skaņdarbi.
Koncerta vadītājs Jēkabs Pikšēns.

22. augustā plkst 19.00, Rīgas Lutera draudzes centrā, Torņakalna ielā 5

Ieeja bez maksas