Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Festivāla “BALTICA 2018” dalībnieki Daugavpilī svinēs vasaras Saulgriežus

Redakcija
Redakcija

Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2018” ietvaros 21.jūnijā no plkst. 17.00 Daugavpilī notiks vasaras Saulgriežu svinēšana. Pasākumos piedalīsies 18 Latvijas mazākumtautību kolektīvi, Hotiņiču kultūras nama folkloras kopa “Hatoviči” no Baltkrievijas, kā arī Daugavpils Latviešu kultūras centra Folkloras dziesmu un deju kopa “Svātra”.

Vasaras saulgriežu svinēšana sāksies plkst. 17.00 ar TRADICIONĀLO ROTAĻDEJU KONCERTU Skulptūrdārzā Rīgas un Mihoelsa ielas krustojumā, kurā piedalīsies folkloras kopas “Berendejka”, “Iļjinskaja pjatņica”, “Zgoda” un teātra studija “Pauļinka”. Savukārt plkst. 19.00 visi tiek aicināti uz LIELKONCERTU Andreja Pumpura skvērā, kurā piedalīsies Latvijas mazākumtautību kolektīvi “Līvlist”, “Berendejka”, “Karagod”, “Iļjinskaja pjatņica”, “Morgenrot”, “Slavjanočki”, “Otrada”, “Jatraņ”, “Ivuški”, “Zgoda”, “Zaviruha”, “Labā oma”, “Zdravinka”, “Rasa”, “Kupaļinka”, “Mrija”, “Pauļinka” un viesi – folkloras kopa “Hatoviči”no Baltkrievijas. Plkst. 22.30 gan skatītāji, gan dalībnieki tiek aicināti uz SAULES PAVADĪŠANAS RITUĀLU kopā ar Folkloras dziesmu un deju kopu “Svātra” Dubrovina parkā. Savukārt pasākuma noslēgumā plkst. 23.00 notiks UGUNS IEDEGŠANAS RITUĀLS pie Daugavas pretī Daugavpils novada domei. Tāpat no plkst. 17.00 Andreja Pumpura skvērā darbosies zāļu, amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica” notiks no šā gada 16. līdz 21.jūnijam. Tā tēma būs “Jāņi. Ziedēšana”, un festivāls noslēgsies ar Vasaras saulgriežu svinēšanu visos Latvijas novados un Rīgā. „Baltica” ir Baltijas tautām nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas tautas kultūras izpausmes formas. Festivālā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. Latvijā pirmais festivāls “Baltica” notika 1988.gadā, ievadot Nacionālās neatkarības kustību. Latvijas valsts simtgadē – 2018.gadā festivāls Latvijā notiks jau vienpadsmito reizi.

Pasākuma laikā notiek filmēšana un fotografēšana.

Pasākumu rīko un atbalsta: Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils Latviešu kultūras centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.