Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Video: Rīgā LIELO DIENU aicina sagaidīt jau saulei austot

Redakcija
Redakcija
Šogad pavasara saulgriežus jeb, tā saukto, Lielo dienu svinēsim svētdien, 22. martā. Kā ierasts, arī šogad Latviešu Folkloras biedrība organizē svinības veselas dienas garumā. Sākums jau plkst. 06.00 Arkādijas parkā, kur notiks saullēkta sveikšana ar Saules dziesmām, pēršanās ar pūpolu zariem, putnu dzīšana un citi tradicionālie rituāli auglībai, veselībai un skaistumam. Piedāvājam video interviju ar pasākuma organizatoriem - folkloras kopas "Rīgas GRODI" vadītāju Aīdu Rancāni un Latvijas Folkloras biedrības valdes priekšsēdētāju Andri Kapustu.

Savukārt no plkst. 12.00 līdz 16.00 tiekamies Līvu laukumā, kur varēs pušķot šūpoles, šūpoties, dziedāt Lieldienu dziesmas, krāsot olas, kā arī baudīt citus svētku priekus.

Piedalās: Rīgas folkloras kopas
Rīko: Latvijas Folkloras biedrība
Atbalsta: Rīgas dome

Ar pasākuma organizatoriem sarunājās: Latvijas kultūras un mākslas portāla "KultūrasVēstis.lv" galvenā redaktore Ginta Augule

Video intervijā izmantoti materiāli no Radošās apvienības "Dzīvotprieks" arhīva (2014. gada Lielās dienas svinības Arkādijas parkā).

Lai pavasarīgs un saulains noskaņojums!
Vērtējums: +1