Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Video: Rīgā pasniegta Gada balva kultūrā „Baltais zvirbulis”

3. aprīlī Rīga kļuva par deviņiem Baltajiem zvirbuļiem bagātāka, jo tika pasniegtas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Gada balvas kultūrā „Baltais zvirbulis”. Balvu piešķir, lai izteiktu atzinību un apbalvotu Rīgas pašvaldības kultūras darbiniekus un sadarbības partnerus par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu galvaspilsētā.

Nominācijā „Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” šogad balvu saņēma Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” Tautas lietišķās mākslas studijas “Draudzība” mākslinieciskā vadītāja Irisa Blumate par ilggadēju un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu tekstilmākslas un tautas lietišķās mākslas popularizēšanā un kultūras mantojuma saglabāšanā.

Balvu „Baltais zvirbulis” veidojis mākslinieks Aigars Bikše un to pasniedz jau no 2004. gada. Līdz ar šī gada laureātiem balvu “Baltais zvirbulis” ir saņēmuši jau 193 ar kultūras jomu saistīti cilvēki.

KultūrasVēstis.lv redakcija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu piedāvā video ieskatu balvu pasniegšanas ceremonijā, kā arī fragmentus no intervijām ar balvu ieguvējiem un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktoru Gunti Helmani.
Vērtējums: +1