Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Kultūras nams “Atmoda” aicina svinēt Lieldienas ar grupām “Regīna” un “7 dēli”

Redakcija
Redakcija

Kultūras nams “Atmoda” aicina svinēt Lieldienas ar grupām “Regīna” un “7 dēli”
Regīna. Foto: Jānis Deinats


Alternatīvās kultūras namā “Atmoda” Lieldienas tiks atzīmētas ar īpaši izmeklētu jautrību – 7. aprīlī tur uzstāsies leģendāri nenogurdināmais aktieransamblis “Regīna”, bet 8. aprīlī par mūžīgo dzīvesprieku savās un klausītāju sirdīs parūpēsies “7 dēli”.

Lai arī jautrība sit to vilni, ko dēvē par augstu, un viņi joprojām sit pa jautrību, “Regīna” ir grupa ar diezgan pamatīgu ballīšu uzspridzināšanas pieredzi – pērn tā atzīmēja ieiešanu trešajā gadu desmitā. Grupas dalībnieki ir aktieri, kuriem raksturīga atturīga spēlēto mūzikas instrumentu pārvaldīšana, taču tādi sīkumi ar uzviju tiek kompensēti visnotaļ ekscentriskā uzvedībā uz skatuves.

Grupa sev ierastā manierē neaprobežojas ar klausītāju garlaikošanu viena mūzikas stila rāmī un izpilda pat ļoti dažādu mūziku. Nav jājūtas pārsteigtam “Regīnas” koncertā izdzirdot kaut ko no “Beastie Boys”, Raimonda Paula vai Viktora Coja repertuāra. Nav gan aizliegts arī justies pārsteigtam. It īpaši tajā brīdī, kad no skatuves atskan indiešu kino mūzika. “Regīnas” dziļākā sūtība ir lielāka vai mazāka mēroga ballītes. Savus līdzšinējos panākumus un nosacīto kulta grupas statusu tās dalībnieki dēvē par joprojām neizskaidrojamu mīklu.

Savukārt grupa “7 dēli” vēl nav sasniegusi pilngadību, jo nupat nosvinēja 12. dzimšanas dienu. Jaunākā dekāde grupas vēsturē pavadīta nemainīgā sastāvā, kas apliecina zināmu briedumu un stabilitāti. Lielākā telpā par arēnu “Rīga” viņi gan vēl nav spēlējuši, taču tas ir tikai jautājums, ko uzdot laikam. Tāpat grupai nav nevienas vecas brūtes, lai arī ikdienā visi septiņi dēli pārvietojas gan ar trīsriteni, gan ar auto. Viņi pat ir spējuši nodefinēt savu mūzikas stilu un tas saucas Lustīgs Muzons. Tāpat grupas dalībnieki nejūtas pārāk pārsteigti par līdz šim gūto atzinību, jo visi kā viens un viens kā visi itin labi izprot vieglprātīgu cilvēku īstās vajadzības.

Koncertu sākums pulksten 21.00. Kultūras nams “Atmoda” atrodas Rīgā, Stabu ielā 10. Ieejas maksa Lieldienu pasākumos būs EUR 10.