Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Sabīnes Verneres personālizstāde „Ainava - parastā”

Redakcija
Redakcija

Sabīne Vernere: „Nekas nav tik perfekts un pilnīgs, kā cilvēka neskarta daba. Tīrs, īsts skaistums. Viss civilizētajā pasaulē radītais jau eksistē dabā un ikkatrs dabas skats liek man aizdomāties par savu vietu, attiecībām ar apkārtējo pasauli un izraisa velmi kļūt par labāku cilvēku. Grūti iedomāties sev labāku modeli.

Mans mērķis ir, lai manas gleznas vairāk vai mazāk būtu identificējamas ar realitāti, lai katrs var tajās atrast pazīstamu mirkli no rīta, vakarā, pavasarī vai pēc lietus. Tādēļ šī uzdevuma sasniegšanai izmantoju plašos glezniecības līdzekļus, kas, iespējams, ir dēvējami par akadēmiskiem. Es nemēģinu speciāli būt oriģināla vai mūsdienīga un nepretendēju uz kaut kā jauna un neredzēta radīšanu. Vienkārši gribu gleznot. Ja atnāk iedvesma un sižets, es zinu, kā to uzgleznot un darīt to ar prieku.”

Sabīne Vernere (1990.) dzimusi un augusi Kuldīgā. 2011.gadā absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, glezniecības nodaļu Aijas Jurjānes vadībā. Šobrīd studē Mākslas Akadēmijas glezniecības nodaļā 3.kursā. 2014./2015. mācību gadā Erasmus + programmas ietvaros studējusi glezniecību Horvātijas Mākslas akadēmijā, Zagrebā, kā arī piedalījusies grupu izstādēs kopš 2012. gada –Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Horvātijā.

Izstāde būs apskatāma katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00, izņemot svētdienas, Kalnciema ielā 35, Rīgā.

Ieeja bezmaksas.