Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:360, Did:0, useCase: 3


Jaunatnes teātra studija uzņem jaunus audzēkņus

Redakcija
Redakcija

Jaunatnes teātra studija uzņem jaunus audzēkņus
Latvijas Jaunatnes teātra bērnu un jauniešu teātra studijas vecākā grupa ar režisoru un Aktiermeistarības pasniedzēju Jāni Mūrnieku

Latvijas Jaunatnes teātra bērnu un jauniešu studija 11. oktobrī uzņems jaunos studijas audzēkņus, kuri vēlas pilnveidot sevi un pārbaudīt spēkus darbā uz lielās skatuves.

Latvijas Jaunatnes teātra Bērnu un jauniešu studija tika izveidota līdz ar teātra atdzimšanu 2015. gada sākumā un aizvadītā nepilna gada laikā tās pirmie audzēkņi ne tikai apguva virkni aktieriem nepieciešamu zināšanu, bet arī debitēja vairākos Latvijas Jaunatnes teātra iestudējumos – “Eslingena”, “Žanna d’Arka”, “Mazais princis”. “Bērniem un jauniešiem šī ir unikāla iespēja mācīties un strādāt ne tikai teorētiskās nodarbībās mācību klasē un mēģinājumu zālē, bet arī apgūt aktiermeistarības noslēpumus īstu izrāžu mēģinājumu procesā un pašās izrādēs”, stāsta režisors Jānis Mūrnieks. Viņš piebilst, ka reti kur jauniešiem ir iespēja mācīties tieši uz lielās skatuves. “Pateicoties teātra sadarbībai ar koncertzāli “Rīga”, mēs varam darboties uz tās skatuves”.

Pirmajā uzņemšanā potenciālo dalībnieku interese bija tik liela, ka studijā tika uzņemta tikai aptuveni trešdaļa gribētāju, tādēļ – ja arī tevi vilina skatuve, vēlies apgūt aktiermeistarību, runas meistarību, pilnveidot savas vokālās un dejotprasmes, apgūt grimma pamatus un protams, piedalīties izrādēs – Latvijas Jaunatnes teātra Bērnu un jauniešu studija aicina tevi uz uzņemšanu svētdien, 11. oktobrī pl. 12.00 koncertzālē “Rīga”, Akadēmijas laukumā 1. Šeit notiks pārrunas ar žūriju un būs jāparāda mājasdarbs – dziesmas un dzejoļa fragments.

Latvijas Jauantnes teātra Bērnu un jauniešu studijas audzēkņiem, kopā ar profesionāliem aktieriem būs iespēja piedalīties arī drīzumā plānotajos jauniestudējumos – “Kapteiņa Granta bērni”, “Kraukšķītis” un “Janvāris 1991”, kā arī citās izrādēs.