Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:360, Did:0, useCase: 3


Kulakova mūziklam “Mazais princis” – stāvovācijas

Redakcija
Redakcija

Kulakova mūziklam “Mazais princis” – stāvovācijas
Foto: Raimonds Birkenfelds

Ar vētrainām un grandiozām stāvovācijām 1. septembrī koncertzālē “Rīga” tika aizvadīta Latvijas Jaunatnes teātra šīs sezonas pirmā pirmizrāde – Jura Kulakova muzikālā izrāde “Mazais princis”.

Pārpildītajā koncertzālē “Rīga” gan lielie, gan mazie skatītāji patiesi emocionāli sagaidīja Mazo Princi, Rozi, Lapsu, Karali un citus franču rakstnieka Antuāna de Sent-Ekziperī varoņus, ļaujot atcerēties paša autora atziņu – katrā pieaugušajā mīt bērns. “Šī nav izrāde bērniem. Šī ir izrādei visai ģimenei”, teic viens no izrādes dalībniekiem Jānis Jarāns. Mazā prinča lomā debitēja jaunais aktieris Kārlis Tols, kurš šogad absolvēja Latvijas Kultūras akadēmiju. “Šī ir mana pirmā loma pēc akadēmijas absolvēšanas, tādēļ tā ir īpaša. Tikpat īpaša, cik laiks, ko mēs veltam savai Rozei.” Starp citu, pēc pirmizrādes ikviens tās dalībieks un veidotājs no producenta Jura Millera saņēma dāvanu – rozes stādu ar vēlējumu par to rūpēties tāpat, kā savu Rozi mīlēja Mazais princis, bet no režisora Jāņa Mūrnieka – jēriņa zīmējumu.

Skatuves gaitas Latvijas Jaunatnes teātrī, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda un ģenerālsponsora “Skydas” atbalstam, “Mazais princis” uzsāka Matīsa Gricmaņa dramatizējumā. Mūziku šai izrādei komponējis viens no izcilākajiem Latvijas komponistiem – Juris Kulakovs, kurš, pēc pirmizrādes sacīja: “Esmu patiesi pārsteigts par to, ko es ieraudzīju uz skatuves – tas bija sirsnīgi un lieliski!”

Krāšņus un spilgtus kostīmus šai izrādei ir veidojusi māksliniece Elita Patmalniece, bet vērienīgu dekorāciju – milzīgu lidmašīnu – scenogrāfs Kristaps Skulte. Iestudējuma vokālā pedagoģe ir Madara Celma, horeogrāfe – Liene Stepena, bet gaismu mākslinieks – Rūdolfs Kugrēns.

Jauniestudējuma režisors ir Jānis Mūrnieks, kurš līdz šim iestudējis izrādes “MarLenī” Latvijas Nacionālajā teātrī un mūziklu “Eslingena” Latvijas Jaunatnes teātrī. Viņš saka: ““Mazais princis” ir bērnu un jauniešu literatūras klasika, kas ir aktuāla vienmēr – to apliecina gan šīs grāmatas popularitāte, gan fakts, ka nesen tika izveidota animācijas filma pēc šī darba motīviem. Tieši tādēļ uzskatu, ka tas ir viens no labākajiem darbiem, ar kuriem savu sezonu var uzsākt Latvijas Jaunatnes teātris.”

Lomās – Kārlis Tols vai Rihards Lepers, Jānis Jarāns, Madars Zvagulis, Marta Grase-Ančevska, Dace Šteinerte vai Ginta Krievkalna un Latvijas Jaunatnes teātra jauno aktieru studijas audzēkņi.

Biļetes uz turpmākajām izrādēm, kas paredzētas koncertzālē “Rīga” 27. septembrī, 3. un 20. oktobrī, 19. novembrī un 3. janvārī, nopērkamas visas “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Jāpiezīmē, ka šobrīd uz visam Latvijas Jaunatnes teātra izrādēm biļetes ir pieejamas par neticami zemu cenu – tikai 4,99 EUR! Šajā sezonā Latvijas Jaunatnes teātris iestudēs Pītera Kveltera mūziklu “Boyband”, Nika Matvejeva un Marata Samauska Ziemassvētku izrādi “Kraukšķītis” (pēc Margaritas Stārastes stāsta motīviem), dokumentālās dramaturģijas izrādi “Janvāris 1991” ar Ievas Akurāteres piedalīšanos, kā arī izrādi “Kapteiņa Granta bērni” ar Imanta Kalniņa mūziku.