Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Noslēdzies Starptautiskais teātra festivāls „Telpa – Daugavpils”

Redakcija
Redakcija

Noslēdzies Starptautiskais teātra festivāls „Telpa – Daugavpils”
Foto: Ilona Kravčenoka

10. un 11. jūnijā noslēdzās Starptautiskais teātra festivāls „Telpa – Daugavpils”, piedāvājot skatītājiem noskatīties piecas performances, kuras tapušas festivāla ietvaros.

Šogad festivālā piedalījās mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Spānijas un Norvēģijas. Savukārt lomās iedzīvojās Daugavpils teātra aktieri un DDMV „Saules skola” audzēkņi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad perfomances notika ne tikai bijušā Kara hospitāļa ēkā, bet arī Daugavpils cietokšņa šaujampulvera noliktavā, Nikolaja kazarmās, kā arī kravas mašīnā uz Vienības laukuma.

Unikālās mākslinieku personības un katras telpas atšķirīgā atmosfēra radīja tikpat neatkarīgas vienu no otras performances. Starp tām bija gan stāsts par Marku Rotko, kurš pieņēmis savā darbnīcā mācekli, tā arī apspēlēta nesenā pilsētas sensācija – bebrs Vitaļiks. Vienīgais, kas vienoja visas performances, bija to iedvesmas avots - Daugavpils.

Festivālu noslēdza Daugavpils Dizaina un Mākslas vidusskolas „Saules skola” izglītības programmas „Teātra māksla” audzēkņu diplomdarba izrāde „Mana pils – Daugavpils” (rež. J. Jonelis).

Daugavpils teātris izsaka pateicību skatītājiem par atsaucību, apmeklējot festivāla noslēguma perfomances. Jāatzīmē, ka starp festivāla noslēguma performanču skatītājiem bija ne tikai Daugavpils iedzīvotāji, bet arī režisors Sergejs Lozņica un aktrise Lija Ahedžakova.

Līdz ar Starptautisko teātra festivālu „Telpa – Daugavpils” noslēdzas arī 2015./2016. gada sezona Daugavpils teātrī. Jau šobrīd varam pavēstīt, ka nākamajā sezonā gaidāms muzikāls iestudējums „Kailais karalis” (rež. O. Šapošņikovs), Aleksandra Volodina lugu „Pieci vakari” iestudēs Georgijs Surkovs. Tāpat Daugavpils teātrī izrādi latviešu valodā iestudēs Dž. Dž. Džilindžers. Plašāka informācija par gaidamās sezonas plāniem sekos!