Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātra dienas Rīgā. „Mēs jau zinām kā pārsteigt Rīgas skatītājus!” (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātra dienas Rīgā. „Mēs jau zinām kā pārsteigt Rīgas skatītājus!” (+VIDEO)
Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs.
Publicitātes foto

No 9. līdz 23. maijam Rīgā norisināsies jau tradicionālās Daugavpils teātra dienas. To ietvaros uz Latvijas Nacionālā teātra un M. Čehova Rīgas Krievu teātra skatuves būs iespēja noskatīties dažādu žanru izrādes 3 valodās (latviešu, krievu un latgaliešu): opereti „Mistera Ikss noslēpums”, bērnu mūziklu „Leo – mazais lauva”, komēdiju latgaliski „Latgaliešu rulete” un dejas izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”

Vakardienas preses konferenci, kura notika Latgales pārstāvniecībā Rīgā, Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs uzsāka ar vārdiem: „Mēs zinām kā un ar ko pārsteigt Rīgas skatītājus!” un pastāstīja par gaidāmajām viesizrādēm, teātra pēdējo gadu sasniegumiem un aktuālajiem notikumiem.

Kā atzīmē Oļegs Šapošņikovs: „Daugavpils teātris jau labu laiku atpakaļ ir veiksmīgi pārvarējis finansiālās grūtības – problēmu, kura likās neatrisināma vēl 5 gadus atpakaļ. Šobrīd mūsu priekšā stāv, iespējams, vēl sarežģītāks uzdevums - pārvarēt noteiktu skepsi no galvaspilsētas publikas puses, kā arī tās attieksmi pret Latgali kā tālu provinci, kurā dzīve ir apstājusies. Savukārt, gadījumā ar mūsu teātri, šī problēma atrisinās brīdī, tiklīdz tiek pacelts priekškars, jo Daugavpils teātra izrādes ir patiesi augsta līmeņa izrādes.”

Šķiet, ka neviens cits Latvijas teātris nevar palielīties ar tādu repertuāra daudzveidību, kāda ir Daugavpils teātrī. Tas skar kā izrāžu žanrus, valodu, tā arī auditorijas vecumu, uz kuru izrādes tiek orientētas. Un visa šī daudzveidība pilnā mērā tiks atspoguļota arī šajās viesizrādēs Rīgā.

Daugavpils teātra dienas Rīgā atklās šīs sezonas grandiozākā izrāde – „Mistera Ikss noslēpums” (9. maijā, Latvijas Nacionālajā teātrī; krievu valodā). Tā ir krāšņa operete, kuras pamatā ir Imres Kalamana darbs „Cirka princese”. „Mistera Ikss noslēpums” rada neatkārtojumu svētku sajūtu, ko var dāvāt tikai kabare. Patiesi augstas kvalitātes vokālu izrādē nodrošina starptautisks solistu sastāvs. Bez tādas Latvijas skatuves zvaigznes kā Ilona Bagele, izrādē piedalās arī solisti no Krievijas, Polijas un Baltkrievijas. Tā, piemēram, galvenās lomas izpildītājs – solists (baritons) no Maskavas Iļja Lapičs pirms darba ar Daugavpils teātri stažējās Montekarlo operā.
Video sižets no izrādes „Mistera Ikss noslēpums”:

15. maijā skatītāji varēs noskatīties krāsām bagātu mūziklu visai ģimenei „Leo – mazais lauva” (Latvijas Nacionālajā teātrī, latviešu valodā). Tā ir aizraujoša vācu autora F. Tappera pasaka, kura tiek izklāstīta ar galvureibinošu deju un mūsdienīgu muzikālu ritmu palīdzību, pastāstot bērniem un atgādinot pieaugušajiem par mūžīgām vērtībām – godu, drosmi un cieņu.

Tās pašas dienas vakarā varēs noskatīties arī šokējošu komēdiju latgaliski „Latgaliešu rulete” (Latvijas Nacionālajā teātrī). Tas ir ar latgaliešu humoru piesātināts stāsts par pazudušas loterejas biļetes meklējumiem. Iestudējums, kurš liek caur smiekliem aizdomāties arī par nopietnām lietām, veidots pēc Vasīlija Sigareva lugas „Krievu loto”.

Daugavpils teātra dienas Rīgā noslēgs izrāde, kura, bez pārspīlējuma, pēc vairākkārtējiem skatītāju lūgumiem, tiks atvesta uz Rīgu jau otro reizi – dejas izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” (23. maijā M. Čehova Rīgas Krievu teātrī). Tā ir aizraujoša izrāde ar iespaidīgām dekorācijām, vizuāliem efektiem un oriģinālmaskām no Venēcijas. Tas ir stāsts par slaveno mīlnieku Džakomo Kazanovu, kurš katru reizi mācēja mīlēt patiesi un kaislīgi, skaisti dzīvot, spēlēt un jokot ar savu likteni. Izrādes laikā uz skatuves izzūd robeža starp dramatiskajiem aktieriem un deju trupas dalībniekiem; kā vieni, tā otri veido veselu māksliniecisko pasauli.

Video sižets no izrādes „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”: