Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Drīzumā pirmizrāde Daugavpils teātra iestudējumam „Šinelis un Šinelis”

Redakcija
Redakcija

16. aprīlī Daugavpils teātrī savu pirmizrādi piedzīvos režisores Paulas Pļavnieces iestudējums latviešu valodā „Šinelis un Šinelis”.

„Šinelis”, pēc kura motīviem veidota izrāde, ir viens no ukraiņu izcelsmes krievu klasiķa Nikolaja Gogoļa stāstiem, kas tieši krievu literatūrā aizsāk risināt „mazā cilvēka” traģisko likteni. Veidojot izrādes dramaturģiju, Justīne Kļava turpinājusi Gogoļa stāstā iesākto vēstījumu par pasauli, kurā cilvēks kā personība nav pamatvērtība, bet attieksmi pret to nosaka viņa ieņemamais amats. Jaunradītajā darbā tika noviltas paralēles starp Gogoļa aprakstīto sabiedrību 19. gadsimtā un situāciju mūsdienās. Kā atzīst izrādes radošā komanda – Gogoļa radītie tēli nemaz tik ļoti neatšķiras no cilvēkiem mums apkārt.

Iestudējuma režisore Paula Pļavniece atzīmē: „Izrādē esam saglabājuši lielāko daļu Gogoļa piedāvāto tēlu, tēmu un situāciju, taču uz Gogoļa piedāvājumu, esam paraudzījušies savām, šodienas acīm. Tādā veidā akcentējot, izceļot un paturpinot mums interesantās tēmas un situācijas. Kā jau lasām izrādes nosaukumā, mēs šajā vienmēr aktuālajā darbā esam ieraudzījuši ne tikai vienu šineli. Varbūt šineļu ir vēl vairāk? Varbūt katram no mums ir savs šinelis?”

Izrādē piedalās Daugavpils teātra aktieri Kristīne Veinšteina, Māris Korsiets, Egils Viļumovs, Maija Korkliša, Līga Ivanova, Ritvars Gailums. Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veidojusi Marija Rozīte-Vītola, muzikālo noformējumu – Uldis Sniķers. Gaismas – Sergejs Vasiļjevs.

Pirmizrāde – 16. aprīlī plkst. 18.00.
Tuvākās izrādes – 17. aprīlī plkst. 17.00, 22. maijā plkst. 17.00.

Biļetes – Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv

Izrāde top ar VKKF finansiālu atbalstu.