Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


„Parunāsim?” – jauna dejas izrāde Daugavpils teātrī

Redakcija
Redakcija

„Parunāsim?” – jauna dejas izrāde Daugavpils teātrī
Foto: Džeina Saulīte

5. martā plkst. 18.00 notiks pirmizrāde ironiskai dejas izrādei „Parunāsim?”, kuras horeogrāfe un idejas autore ir Irina Saveļjeva. Pirmo reizi Daugavpils teātra vēsturē dejas izrāde notiks eksperimentālajā zālē, kas paver pavisam jaunas izpausmes iespējas.

Šajā iestudējumā horeogrāfe ar dejotāju trupas palīdzību atspoguļos vienu no mūsdienu aktuālākajām problēmām – cilvēku savstarpējo saskarsmi. Pareizāk būtu sacīt – tās trūkumu. Lai atklātu skatītājiem varoņu iekšējos meklējumus, radošā komanda izmantos visas iespējamās apkārtējās telpas detaļas - ne tikai grīdu, bet arī sienas, griestus, darbība notiks pat skapī! Kā stāsta izrādes autore, „Parunāsim?" nav vienkārša dejas izrāde, jo tajā iesaitīti ne tikai horeogrāfiskie pa, bet arī akrobātiskie parkour elementi un aktiermāksla. Pirmajā plānā nāks ideja, un tikai tad tai sekos deja. Savukārt visi šķietami nopietnie jautājumi, kurus izraisa izrādes tēma, tiks izklāstīti ar humora un pašironijas palīdzību.

Horeogrāfe un idejas autore: Irina Saveļjeva
Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks: Egils Viļumovs
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Dejotāji un aktieri: Mihails Abramovs, Miroslavs Blakunovs, Māris Boka, Anna Gimbute, Anna Sultanova, Jeļizaveta Petrova, Raimonds Paegle, Svetlana Morozova, Arturs Jackevičs.

Pirmizrāde – 5. martā plkst. 18.00
Tuvākā izrāde – 13. martā plkst. 17.00
Biļetes – Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv