Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī tiek iestudēta spāņu dramaturga Lope de Vegas komēdija „Apķērīgā mīlniece”

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātrī tiek iestudēta spāņu dramaturga Lope de Vegas komēdija „Apķērīgā mīlniece”
Foto: Daugavpils teātra arhīva materiāli

Daugavpils teātrī 2014. /2015. gada sezonas noslēgumā gaidāma pirmizrāde spāņu dramaturga Lope de Vegas komēdijai „Apķērīgā mīlniece”.

Iestudējums „Apķērīgā mīlniece” būs trīs režisoru – Oļega Šapošņikova, Jura Joneļa un Daniela Busato (Spānija) – kopdarbs. Vairāku režisoru sadarbība viena projekta ietvaros teātros ir reta parādība, tomēr Daugavpils teātrim jau ir pieredze divu režisoru kopdarbā – 2014. gadā pasaules klasikas darbu – A. Čehova „Kaiju” iestudēja G. Surkovs un O. Šapošņikovs, un šoreiz Daugavpils teātra vēsturē pirmo reizi kopīgi strādās uzreiz trīs režisori.

D. Busato ir aktieris un kustību režisors, dzimis Argentīnā, studējis Čīlē klasiskās dejas, pašlaik dzīvo un strādā Spānijā. Iestudējot spāņu lugu, šķita tikpat kā neiespējami iztikt bez spāņu speciālista piesaistes un piedalīšanās, jo izrādē ārkārtīgi svarīgi iedzīvināt spāņu mentalitāti, spēt atspoguļot tradiconālos spāņu žestus, mīmiku un kustības.
16. gs. spāņu dramaturgu komēdijas, kāda ir arī luga „Apķērīgā mīlniece”, ir aizsākums slavenajiem, nebeidzamajiem seriāliem par mīlestību, tautā sauktiem par "ziepju operām". Komēdija „Apķērīgā mīlniece” atklās skatītājiem 16. gs. spāņu teātri, piedāvājot ceļojumu telpā un laikā – skatuves noformējums, kostīmi un aktieru spēles maniere pietuvināti tam, kā tas bija pirms 500 gadiem. Par scenogrāfiju un kostīmiem, kas solās būt vizuāli iespaidīgi, gādā skatītājiem jau pazīstamās mākslinieces Inga Bermaka un Agnese Leilande, ar kurām Daugavpils teātris sadarbojies tādās izrādēs kā „Dāmu paradīze” ”, „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”, „Teātra direktors”, „Leo – mazais lauva” , kā arī jaunā teātra foajē interjera izveidošanā.

Iestudējums „Apķērīgā mīlniece” – tā būs seno laiku komēdija spāņu gaumē, kurā netrūks neticamu sižeta kolīziju, patētisku atzīšanos, negaidītu dueļu, smieklu un, protams, serenāžu...Un tas viss - tikai mīlestības dēļ!

Vairāk informācijas par jauniestudējumu sekos!

Pirmizrāde – 22. maijā.
Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.