Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Endij Vorhol, tas esi Tu? Izrāde kā mākslas objektu izstāde

Redakcija
Redakcija

Pirmdien, 31. martā plkst. 19:00, Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 (Ūdens ielā 6) pirmizrādi piedzīvos režisores Kristīnes Vītolas veidotā izrāde - objekts “Endij Vorhol, tas Tu?”.

Endija Vorhola darbības spektrs caurvij dažādas mākslas izteiksmes formas - glezniecību, fotogrāfiju, filmu veidošanu, ierakstu producēšanu. Vienā no savām slavenākajām un atklātākajām intervijām mākslinieks ir teicis: “Ja kāds grib uzzināt visu par Endiju Vorholu, vienkārši jāpaskatās uz audeklu virsmām, manām filmām un mani, un tur es esmu. Tur aiz tā visa nekā nav.”

Izrāde “Endij Vorhol, tas Tu?” ir mākslas objektu izstāde, kuras centrā ir nekas, kas aiz tā visa nav. Piedāvātais nekas neliek mieru un rada kādu nenoformulējamu, intuitīvu sajūtu par populāri uztvertā tukšuma neizskaidrojamo, bet jaušamo brīnumaino dimensiju. Kolāžas veidā performance, māksla un Endija Vorhola tēls apvienojas vienotā kompozīcijā.

Radošā komanda: režisore Kristīne Vītola, aktieri Andis Strods, Iveta Pole, Jana Čivžele, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, mūziķis Mr.Myster, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, producente Zane Estere Gruntmane

Izrādi producē: PIGEON-BRIDGE, līdzproducē: Kaņepes Kultūras Centrs
Izrādes sadarbības partneri: augstskola RISEBA, Arhitektūras un mediju centrs H2O 6
Izrādes garums: 60 min
Plašāk par izrādi: https://www.facebook.com/events/147...
Video ieskats izrādes aizkulisēs: https://vimeo.com/90267174
Foto ieskats mēģinājumu procesā: ej.uz

Kristīne Vītola režisore, kura Latvijas neatkarīgā teātra skatuvē debitēja 2012. gadā ar izrādi “Sieviete Dieviete” (sadarbībā ar aktrisi Laumu Balodi), savukārt 2013. gadā iestudēja dramaturģes Agneses Rutkēvičas lugu “Ūdenspistole” izrādē “Kartupeļēdāji” Dirty Deal Teatro un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projekta TESTS ietvaros. Līdz šim Kristīne bija atpazīstama kā scenogrāfe un kostīmu māksliniece dažādos Latvijas valsts teātros un neatkarīgo teātru projektos. Viņas darbi vairākkārtīgi ir nominēti Teātra balvā “Spēlmaņu nakts” nominācijā “Labākā kostīmu māksliniece”.

PIGEON-BRIDGE ir nevalstiska organizācija, kas pēc darbības formas ir producentu un kopproducentu kompānija. Tās mērķi ir organizēt un producēt lokālus un internacionālus laikmetīgās mākslas projektus, kas radītu vidi veiksmīga sadarbības tīkla veidošanai un domapmaiņai starp latviešu māksliniekiem un māksliniekiem kaimiņvalstīs un ārvalstīs. Šī gada marta sākumā pirmizrādi piedzīvoja PIGEON-BRIDGE pirmais starptautiskais projekts - izrāde “Intervija ar Madonnu” (Kristīne Vismane, Jēkabs Nīmanis, Epp Kubu), kas tapusi sadarbībā ar dejas producentu kompāniju “STU” (www.stu.ee).

Finansiālie atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Rīgā.
Atbalstītāji: filmu studija “Tritone Studio”, kafejnīca “Tvaiks”, žalūziju centrs “Lauresta”, Gutenberga druka, Valmiermuižas alus.
Informatīvie atbalstītāji: Satori.lv, Arterritory.com, Easyget.lv, e-žurnāls Dance.lv, žurnāls IR, PASTAIGA, Vetomagazine, Radio Klasika, Māmiņu Klubs, Radio Naba.

PIRMIZRĀDE: 31. marts, 2014 plkst. 19:00
Izrādes: 1.,2.,3. aprīlis, 2014 plkst. 19:00
Vieta: Arhitektūru un mediju centrā H2O 6 (Ūdens ielā 6, Pārdaugavā)
Biļetes pieejamas: Biļešu Paradīzes kasēs un internetā Biļešu Paradīze
Biļetes cena: 9 EUR, 5 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC karšu īpašniekiem)

Plašāka informācija sociālajos tīklos:
Facebook: https://www.facebook.com/pigeonbridge
Twitter: @PigeonBridge
Arhitektūras un mediju centrs H2O 6 H2O6

KONTAKTI:
Zane Estere Gruntmane
Izrādes producente, PIGEON-BRIDGE
Mob. +371 26323985, E-mail: zaneestere@gmail.com