Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Aprīlī Valmierā un Rīgā skanēs mūzikls „Mana skaistā lēdija”

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 2.aprīlī, plkst.17.00 Valmieras drāmas teātrī un sestdien, 22.aprīlī, plkst.18.00 Rīgā, Lielajā Ģildē, gaidāms pazīstamā mūzikla „Mana skaistā lēdija” koncertuzvedums, kas tapis kā trīs kultūrizglītības skolu sadarbības projekts.

Dzīvespriecīgais un asprātīgais iestudējums veidots pēc F.Lova un A.Dž.Lernera mūzikla „My fair lady” motīviem. Tas ir stāsts par valodas profesoru Henriju Higinsu, kurš grib pierādīt, ka sešu mēnešu laikā spēs izskolot kādu vienkāršu Londonas meiteni, puķu tirgotāju Elīzu Dūlitlu par augstākās sabiedrības dāmu.

Izrāde ir trīs kultūrizglītības skolu sadarbības projekts – tajā piedalās Rīgas Doma kora skolas solisti un koris, PIKC “Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola” simfoniskais orķestris, kā arī dejotāji no Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas. Galvenajās lomās – Katrīna Paula Felsberga un Niks Freimanis. Izrādes muzikālais vadītājs ir Reinis Lapa, režisors – Juris Jonelis. Radošajā grupā strādā arī horeogrāfe Regīna Kaupuža, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, video mākslinieks Viktors Keino un vokālā konsultante Annija Putniņa.

Korim, kā arī daļai solistu, dejotāju un orķestra mūziķu šī ir jau atkārtota satikšanās ar mūziklu „Mana skaistā lēdija” – pirmais uzvedums 2015.gadā radīja tik pozitīvu rezonansi, ka uzaicinājums to iestudēt atkārtoti tika pieņemts bez ilgām pārdomām, un 2016.gada rudenī tas tika parādīts Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars” V Starptautiskā Bērnu Baleta festivāla ietvaros. Tagad koncertiestudējums, kura sirsnīgais stāsts, pazīstamās melodijas un jauneklīgais dzirkstīgums īpaši piemērots ģimenēm ar bērniem un jauniešiem, šādā sastāvā un režijā pēdējo reizi ceļos uz Vidzemi un vēlreiz atgriezīsies Rīgā.

Režisors Juris Jonelis, kuram ir veiksmīga pieredze radošos sadarbības projektos ar jauniešiem, atzīst: „Ir iedvesmojoši un aizraujoši vērot, kā šie jaunie cilvēki – vēl tikai vidusskolēni – izdzīvo mūzikla varoņu stāstus un caur tiem paši bagātinās, mainās un pieaug. Domāju, ka viņu skatuvisko enerģiju un degsmi pamanīs un novērtēs jebkurš koncertuzveduma apmeklētājs.”

Iestudējums tapis ar LR Kultūras ministrijas, ASV vēstniecības Latvijā un Rīgas domes atbalstu. Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un Bilesuparadize.lv