Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātris viesosies Sesavā un Apē

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 8. aprīlī, plkst. 19:00 Jelgavas novada Sesavas Tautas namā teātra cienītāji varēs noskatīties A. Ūdra komēdiju „Telefonu grāmata”. Labs režisors spēj iestudēt pat telefonu grāmatu, bet kādēļ gan tas būtu nepieciešams, ja pasaulē ir tik daudz skaistu lugu? Vai šāda materiāla iestudēšana beigsies ar blīkšķi, kas būs dzirdams pat okeāna otrā pusē?

Šīs izrādes inscenējuma autors ir Hermanis Paukšs, režisori – Andris Zeibots un Gunta Kusiņa, lomās izrādē būs skatāmi Dramaturgu teātra aktieri Agita Muižniece-Polikarpa, Gundega Putniņa, Ieva Kaša, Inese Pavēne, Inese Vāciete, Kristīne Berngarde, Laura Leingarte, Artis Bērziņš. Artūrs Zemdega un Austris Pirktiņš. Biļešu cena uz šo izrādi Sesavas Tautas namā - pieaugušajiem 3,00 euro, skolēniem – 1,50 euro, bērniem līdz 7 gadiem - ieeja bez maksas.

Bet, nākamajā dienā - svētdien, 9. aprīlī, plkst. 16:00 ar Hermaņa Paukša komēdiju “Sudraba dakšiņas” Dramaturgu teātra aktieru trupa viesosies Apes Tautas namā. Šī luga ir komēdija, kuras pamatā ir paradokss - salasījies mīlas klasiku, miljonārs iztēlojas sevi kā romantiķi, kāda „pelēkā pele” cer nonākt uzmanības centrā, eleganta dāmīte un radošais izgudrotājs cer tikt pie lielākas naudas, bet dauzonīgs skuķis tēlo augļotāju, un kādreizējā bohēmas lēdija cenšas iekārtot savu mietpilsonisko kaktiņu ar sudraba dakšiņām. Kuram gan kādreiz nav gribējies būt tam, kas viņš patiesībā nav?

„Izrādes komiskais efekts veidosies uz romantiski - praktiskā nesakritības, uz šo domāšanas veidu atšķirību pamata, un izrādē viss kādā brīdī parādīsies no visnegaidītākās puses,” par šo iestudējumu saka tā režisors Andris Zeibots. Izrādes veidošanā savas daudzās rokas un domas pielikuši gaismu, tērpu un skatuves noformējuma autori, bet lomās būs skatāmi Dramaturga teātra aktieri Ausma Cirvele, Evita Intaite, Ingrīda Vaivode, Laura Leingarte, Austris Pirktiņš, Māris Gipters un Ulvis Berkmanis. Biļešu cena uz šo izrādi Apes Tautas namā - pieaugušajiem 3,50 euro, skolēniem – 1,50 euro, bērniem līdz 7 gadiem - ieeja bez maksas.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas). Vairāk informācijas par teātri un biļešu iegādes iespējām skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...