Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Klajā nāk “Tutas lietu” komponistes Lauras Polences nošu grāmata

Redakcija
Redakcija

Bērnu grāmatu izdevējs “AUSMA” laiž klajā ilgi gaidīto nošu grāmatu “Dziesmas bērniem”, kurā apkopotas talantīgās latviešu komponistes Lauras Polences radītās dziesmas, kuras bērni jau paspējuši iemīļot, skatoties seriālus “Tutas lietas”, “Ukulele” un “Emī un Rū”. Grāmatas dizainu un ilustrācijas veidojusi māksliniece Guna Poga

Lauras Polences grāmata “Dziesmas bērniem” būs lielisks sabiedrotais tiem, kas gatavi kāpt dziesmu vilcienā, lai dotos uz brīnišķīgo mūzikas pasauli: šajās lappusēs atrodamas notis un vārdi jau bērnu iemīļotām dziesmām, kas pazīstamas no Latvijā tapušajiem seriāliem “Tutas lietas”, “Ukulele” un “Emī un Rū”. Visu šo burvīgo dziesmu autore ir talantīgā komponiste Laura Polence, bet dziesmu vārdus sarakstījuši dzejnieki Kārlis Vērdiņš, Edvards Kuks un rakstnieces Inga Mastiņa un Elizabete Lukšo-Ražinska. Savukārt nošu līnijas un dziesmu pantus papildina mākslinieces Gunas Pogas asprātīgās ilustrācijas, kurās dziesmu varoņi un tēli dzīvo paši savu dzīvi.

Tutas dziesma

Grāmatas izdevēja Marta Selecka stāsta: “Viss sākās ar brīnišķīgajām, Lauras komponētajām dziesmām seriālam “Tutas lietas”, turpinājās ar diviem mūzikas albumiem bērniem un diviem Zelta mikrofoniem, tad ar bērnu pārpildītiem “Tutas dziesmu” koncertiem “Hanzas peronā”, bet tagad kopīgiem spēkiem pēc neskaitāmiem bērnu vecāku un skolotāju lūgumiem esam izdevuši arī grāmatu, kas visas šīs burvīgās dziesmas ļaus mācīties, spēlēt un dziedāt bērniem pašiem.”

Grāmatā atrodamas ne tikai notis, bet tai pievienots arī QR kods, kas aizvedīs uz tīmeklī izveidotu īpašu izlasi ar visu 22 grāmatā iekļauto dziesmu karaoke versijām, kuras var izmantot kā pavadījumu balsij, ja pie rokas nav neviena mūzikas instrumenta.

Dziesmu autore Laura Polence stāsta: “Jau trīs gadus man ir liels prieks un gods komponēt mūziku pašai jaunākajai auditorijai, tāpēc vēl jo priecīgāks notikums ir šīs skaistās nošu grāmatas izdošana, ko pati esmu gaidījusi ar lielu nepacietību. Ceru, ka tā priecēs un būs lielisks palīgs arī mazajiem dziedātājiem!”

Laura Polence ir dziedātāja, komponiste un pianiste no Latvijas. Ar mūziku nodarbojas kopš sešu gadu vecuma, pēc Rīgas Doma kora skolas diriģēšanas klases beigšanas 2007. gadā Laura pārcēlās uz Nīderlandi, lai studētu džeza vokālu un kompozīciju Amsterdamas Mākslu augstskolā. Šobrīd Laura joprojām dzīvo Amsterdamā un aktīvi darbojas vairākos muzikālos un teātra projektos. Kopš 2018. gada Laura komponē dziesmas bērniem, bet 2020. un 2021. saņēmusi Zelta Mikrofonu kategorijā Gada labākais mūzikas albums bērniem.