Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Modernas brilles katrai sejas formai

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās brilles tiek uztvertas kā stilīgs aksesuārs un sejas rota, nevis kā nepieciešamība, no kuras nav iespējams izvairīties. Tāpēc daudzi vairs neapmierinās tikai ar vienām brillēm- brilles, līdzīgi kā frizūra, veido kopējo tēlu un stilu. Taču stili, kā zināms, mēdz būt dažādi; līdz ar to arī brillēm ir jābūt dažādām. Dažiem patīk universālas un praktiskas lietas, citi vēlas eksperimentēt. Pozitīvā ziņa ir tāda, ka mūsdienu briļļu mode spēj apmierināt kā vienus, tā arī otrus.

Ar kādām briļļu krāsām un formām tu nekad nekļūdīsies?
Ir tā saucamās klasiskās krāsas un formas, kas ir neitrālas un nav prasīgas. No ietvaru krāsām par universālām uzskata melno, dažādus pelēkās un brūnās krāsas toņus, kā arī zelta un sudraba krāsas. Patiesībā jebkura krāsa tumšajos toņos ir universāla, jo vizuāli tiek uztverta kā melna. Atšķirībā no ahromātiskās melnās krāsas, tumšā hromatiskā krāsa izskatās dziļāka, jo tajā spēlējas gaisma.

Kādas brilles man piestāv?
Izvēloties brilles ir jādomā par to, kā jūs gribētu izskatīties. Biežāk ir tā, ka cilvēki zina, kā viņi negrib izskatīties, bet nezina, kā grib izskatīties. Taču tāda pieeja nav konstruktīva.
Piemēram, ja jūs gribētu uzsvērt savas lietišķās īpašības, ka arī to, ka jums var uzticēties, uz jums var paļauties, vai arī jūs gribat cilvēkiem parādīt, ka jūtaties pārliecināts un zināt, ko runājat,- jums visdrīzāk derēs klasiskais stils, kurā nav lieko detaļu, bet ir taisnas, askētiskas līnijas un atturīgas krāsas. Tās uzsvērs jūsu nopietnību.



Varbūt jūs gribat uzsvērt, ka esat mūsdienīgs, neesat konservatīvs, ātri reaģējat uz situāciju izmaiņām, esat spontāns un enerģisks cilvēks? Tad vislabāk derēs pēdējo modes tendenču brilles ar akcentu uz ietvariem, kas ir lielāka formāta uns izgatavoti no plastmasas vai metāla.



Ja gribat pasvītrot savu seksualitāti, noteikti jāizvairās no hipertrofētām formām un uzbāzīgām krāsām. Jābūt uzmanīgiem ar melno un sarkano krāsu: lai brilles piešķirtu jums šarmu, ietvara formai ir jābūt perfektai, un tā atkarīga no jūsu sejas īpatnībām.

Vai sejas forma ietekmē ietvara izvēli?
Zināmā mērā- jā. Labi piemeklēta ietvara uzdevums ir harmonizēt seju, maskējot tās formas nepilnības.
Sejas formas atgādina ģeometriskās figūras, līdz ar to tiek apzīmētas ar to nosaukumiem.

Piemēram, kvadrātveida sejas formai ir plata un stūraina žokļa līnija. Šo seju vizuāli jāpagarina un jāmīkstina tās stūrainību. To var paveikt ovālas formas ietvari, kā arī ietvari ar noapaļotām malām un augstu novietotu ietvara tiltu.



Apaļai sejas formai ir pilnīgi vaigi, noapaļota zoda līnija, taču nav izteikti vaigu kauli. Šādu seju vizuāli jāpagarina un jānovērš uzmanība no sejas apaļuma. Šeit vislabāk derēs taisnstūra ietvari vai ietvari, kam ir uz leju nošķelta forma (apgriezta trapece).



Taisnstūrveida seja ir gara un stūraina, ar izteiktu zoda līniju un augstiem vaigu kauliem. To nepieciešams vizuāli padarīt platāku un mīkstināt sejas kontūras. Šajā gadījumā palīdzēs apaļas formas, kā arī lieli kvadrātveidīgi ietvari.



Ovāla seja ir harmoniska pati par sevi: maigas līnijas, augsti vaigu kauli, piere nedaudz platāka par zodu. Tādai sejai piestāv praktiski visi ietvaru veidi. Vienīgi jābūt uzmanīgiem ar taisnstūrveida vai tauriņveida ietvaru formām, kas var vizuāli padarīt seju smagnēju un izjaukt dabisko harmoniju.

Izvēloties ietvaru, atcerieties, ka tam seja ir jāpapildina, nevis jāaizvieto.

Nāciet uz Modes briļļu festivālu 16. un 17. decembrī no 12:00 līdz19:00 Alfrēda Kalniņa ielā, 4 optikas salonā „Eksperts optika” un uzziniet kādas brilles piestāv tieši jums!

optometristroom