Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:18, Did:0, useCase: 3


Padomā par siltumu mājās savlaicīgi!

Redakcija
Redakcija

Siltuma rēķinus vēl neviens nav saņēmis, bet visi jau ir nobijušies no tā, kas ir gaidāms. Valdība sola atbalstu, taču, cik, kurš un kā to saņems, šķiet, nesaprot pat paši solītāji, kur nu vēl parastie iedzīvotāji. Bet tukšas bailes jau ziemā nesasildīs, tāpēc ir jādomā, kas proaktīvi darāms, lai, sevi neizputinot, tomēr dzīvotu siltā mājoklī.

Laba siltumizolācija. Kas notiek ar logiem jūsu mājoklī? Vai starp logu rāmjiem nesvilpo vējš? Ja tā, tad noteikti vajadzētu nomainīt logus, lai samazinātu siltuma zudumu. Šeit gan jāatceras arī par ventilāciju – piemēram, ja ieliksiet labus plastikāta logus, bet ventilācija nebūs iestrādāta, tad ziemā vērsiet vaļā logus, lai mājokli vēdinātu, tādējādi izlaižot ārā arī visu siltumu.

Apkures sistēma. Ja senāk individuālais gāzes apkures katls skaitījās lētāka alternatīva, salīdzinot ar centrālo apkuri, tad tagad gāze ir pats dārgākais no apkures veidiem. Situācija pasaulē ir tāda, kāda tā ir, un labāk lielas gāzes cenas nekā karš, tāpēc vienkārši jāsakož zobi un šī problēma jārisina. Laba alternatīva gāzes apkures katliem ir granulu katli, taču pieprasījums pēc tiem, protams, šobrīd ļoti aug, līdz ar to aug arī tā cenas, tāpēc ilgi prātot par šo nevajadzētu!

Mājokļa maiņa. Labāk savlaicīgi pārvākties uz mazāku mājokli ar lētāku apkures sistēmu, nevis izmisīgi turēties pie esošās, vienā brīdī attopoties, ka apkures rēķini ir viss, par ko domājat un kā dēļ strādājat un pelnāt naudu. Jā, tas var šķist smags lēmums, taču arī šim mākonim vajag mācēt atrast zelta maliņu – dažreiz šādas pārmaiņas dzīvē nāk par labu, pat ja sākumā tā nemaz nešķiet.

Saprotams, visi šie varianti maksā naudu. Un, lai gan ilgākā laika posmā tas atmaksāsies, šādas liekas naudas summas kontā ir reti kuram, tāpēc labs risinājums ir ilgtermiņa kredīts. Iespējams, daudziem tas būs jaunums, taču arī šādus kredītus iespējams nofomēt elektroniski, kas ļoti atvieglo šo visu procesu. Šādu iespēju piedāvā, piemēram, VIASMS.lv .