Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:18, Did:0, useCase: 3


Dzīvokļa remonts - 5 noderīgi padomi

Redakcija
Redakcija

Lai arī cik ļoti mēs rūpētos par savu dzīvokli, ik pa laikam tam nepieciešams remonts. Dzīvokļa remonta veikšanai nepieciešams veltīt laiku, pūles un, protams, arī finansiālu ieguldījumu, tomēr remonts ir tā vērts, jo tā ir iespēja izveidot vizuāli pievilcīgu un funkcionālu dzīvokli, kā arī paaugstināt dzīvokļa vērtību un dzīves kvalitāti.

Lai dzīvokļa remonts noritētu pēc plāna un gala rezultāts būtu tāds, kā cerēts, tam ir rūpīgi jāsagatavojas. Arī Tu drīzumā plānojat sava dzīvokļa remontu? Mēs Tev palīdzēsim - turpini lasīt šo rakstu, kur esam apkopojuši 5 padomus, kas var noderēt.

1. padoms: Izplānojiet savu budžetu

Lai arī kā mēs to nevēlētos atzīt, vairumā gadījumu remontu nosaka tieši mūsu finansiālās iespējas, tādēļ pirms remonta vajadzētu izplānot savu budžetu jeb izveidot remonta tāmi - tas palīdzēs pēc iespējas pieturēties pie plāna un nepārtērēties. Lai varētu izveidot remonta tāmi, apdomājiet, kāds remonts tiks veikts:

● Atjaunošana. Novecojušu un/vai nolietotu elementu nomaiņa.
● Kosmētiskais remonts. Sienas un griestu apdares atjaunošana, grīdas seguma un mēbeļu nomaiņa.
● Kapitālais remonts. Pilnīga telpas pārveidošana, t.sk. elementu pārveidošana un nomaiņa, nojaukšana un rekonstrukcija.

Kad ir skaidrs, kāds remonts tiks veikts, apdomājiet soli pa solim, kādi darbi tiks veikti un kas tiem būs nepieciešams. Pēc tam veiciet cenu izpēti un saskaitiet, cik tas viss varētu izmaksāt. Neaizmirstiet arī par instrumentu un darbaspēka izmaksām! Nav iespējams izveidot 100% precīzu budžetu, tādēļ neatkarīgi no tā, vai tiks veikta dzīvokļa atjaunošana, kosmētiskais remonts vai kapitālais remonts, ierēķiniet budžetā nevis zemākās, bet gan vidējās cenas un vismaz 10% rezervi!

Budžeta izveidošanai varat izmantot papīra lapu un pildspalvu, Excel lietotni vai speciāli šim mērķim paredzētu mobilo aplikāciju. Atcerieties remonta procesā regulāri sekot līdzi izveidotajam budžetam un tad, ja nepieciešams, pielāgojiet to!

Veicot dzīvokļa remontu, ikviens meklē veidus, kā ietaupīt, tomēr jāatceras un jāņem vērā, ka kvalitāte ir svarīgākais rādītājs!

2. padoms: Izvēlieties pareizo laiku remontam

Jārēķinās, ka remonta gaitu tiešā veidā ietekmē arī sezonalitāte - pareizais laiks remontam ir atkarīgs no plānotajiem remontdarbiem.

Kosmētisko remontu ieteicams veikt siltajā sezonā, pavasarī un vasarā, kad ir vieglāk vēdināt telpas.

Atjaunošanas darbus un kapitālo remontu var veikt arī rudenī, kad gaisa temperatūra vēl ir pietiekami silta, lai nebojātu materiālus, un karstums nenogurdina.
Savukārt laika posmā no vēla rudens līdz agram pavasarim ieteicams pievērsties plānošanas darbiem, kas prasa ne mazums laika.

3. padoms: Izveidojiet detalizētu plānu

Viena no galvenajām ikviena remonta panākumu atslēgām ir detalizēts plāns - tas palīdzēs izsekot līdzi progresam un neaizmirst svarīgas detaļas, var palīdzēt samazināt kopējās remonta izmaksas, kā arī, ja remontam tiek piesaistīti profesionāļi, palīdzēs paskaidrot, ko vēlaties redzēt gala rezultātā.

Iesakām plānot pa vienai dzīvokļa telpai, plānā iekļaujot sekojošu informāciju:

● Dzīvokļa vīzija pēc remonta un veicamo darbu saraksts;
● Darbu paveikšanai nepieciešamie instrumenti, materiāli un mēbeles;
● Vai un kādi profesionāļi tiks piesaistīti darbu paveikšanai; vai un ko darīsiet pats;
● Remontdarbu termiņi.

Sarežģītākais posms parasti ir vannas istabas un virtuves remonta plānošana, tādēļ jo īpaši šīm telpām iesakām veidot remonta skices, kas palīdzēs vizualizēt gala rezultātu. Obligāti veiciet visus mērījumus un pierakstiet tos plānā!

4. padoms: Izvēlieties pareizos materiālus

Ņemot vērā, ka mūsdienās jebkāda veida celtniecības un apdares materiāli pieejami ļoti plašā klāstā, un tieši no materiāliem atkarīga remonta kvalitāte, ir svarīgi, lai tie tiek izvēlēti rūpīgi. Faktori, kam pievērst uzmanību, izvēloties materiālus:

● Kvalitāte un ilgtspēja. Šie ir svarīgākie faktori - bieži sastopama situācija, kurā izvēlētie materiāli ir vizuāli pievilcīgi, taču ne kvalitatīvi.
● Piemērotība. Svarīgi, lai izvēlētie materiāli der konkrētajai telpai gan pēc izmēriem, gan iederas vizuāli.
● Modernums un aktualitāte. Materiāli arvien attīstās, tādēļ laba doma ir izvēlēties to, kas ir aktuāls brīdī, kad tiek veikts remonts.
● Cena. Dārgāki materiāli ne vienmēr nozīmē kvalitatīvāki materiāli, taču nevajadzētu izvēlēties lētākās pieejamās opcijas, kas lielākoties sagādā vilšanos jau pavisam drīz pēc remonta pabeigšanas. Neaizmirstiet salīdzināt cenas dažādos veikalos!

Dzīvokļa remonts ir ilgtermiņa projekts, tādēļ, izvēloties materiālus, ja ir iespējams, vajadzētu sākt ar materiālu paraugiem, kurus varat testēt savā dzīvoklī, lai gūtu priekšstatu par to, kā tie kalpos un izskatīsies konkrētajā telpā, piemēram, atkarībā no apgaismojuma dažādos diennakts laikos.

5. padoms: Izmantojiet profesionāļu palīdzību

Ja dzīvoklī paredzēts veikt remontdarbus, kurus paša spēkiem nespēsiet īstenot, vajadzētu jau laicīgi vērsties pie attiecīgās jomas profesionāļiem - tas palīdzēs izvairīties no situācijas, kad esat mēģinājis darboties pašu spēkiem, taču tas nav izdevies, kā rezultātā darbs jāpārstrādā un tam jāvelta ne tikai papildu laiks, bet arī finansiālais ieguldījums!
Izvēlēties meistarus vajadzētu ļoti rūpīgi, pievēršot uzmanību citu cilvēku atsauksmēm. Lai saprastu, vai izvēlētais meistars ir cilvēks, ar kuru vēlaties sadarboties un kuram vēlaties uzticēt sava dzīvokļa remontu, nebaidieties uzdot meistaram sev interesējošos jautājumus un lūgt iepriekšējo darbu paraugus. Tāpat ir vērts noslēgt ar meistaru līgumu, kurā atrunāti ne tikai samaksas noteikumi, bet arī meistara pienākumi, t.sk. remontdarbu termiņi!

Dzīvokļa remonts, neatkarīgi, vai tas ir remonts vannas istabai, guļamistabai vai kādai citai dzīvokļa telpai, ir ļoti atbildīgs lēmums, kas prasa rūpīgu sagatavošanos. Galvenais - izplānot savu budžetu, izvēlēties pareizo laiku un materiālus, izveidot detalizētu plānu un vajadzības gadījumā izmantot profesionāļu palīdzību. Atcerieties, ka gala iznākums atkarīgs tieši no Tavas vīzijas, tādēļ veiciet dzīvokļa remontu ar pārliecību! Ceram, ka izplānot remonta gaitu un remonta laikā palīdzēs arī mūsu padomi.

Dzīvokļa remonta izmaksas mēdz būt pat ļoti augstas, un saprotams, ka ne visiem pieejamas šādas finanses. Viens no risinājumiem, kas var palīdzēt, ir kredīts remontam! Tomēr atcerieties, ka ikviens aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ rūpīgi izvērtējiet savas iespējas aizdevumu godprātīgi atmaksāt!