Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


10 veidi, kā tikt galā ar pārtērēšanos

Redakcija
Redakcija

Izpārdošanas ir lielisks veids, kā atrast sev nepieciešamo par daudz izdevīgākām cenām. Taču, cik bieži mēs uz tām dodamies ar domu ‘’tikai paskatīties’’, taču mājās pārrodamies ar kaudzi dažādu lietu, jo ‘’par tādu cenu jau nevar nepirkt’’?! Protams, lieliskās atlaides ir veids, kā pārdevēji pievilina klientus, mudinot pirkt pēc iespējas vairāk, tādēļ jautājums ir – kurš šajā gadījumā ir patiesais ieguvējs?

Mēs dzīvojam laikā, kad dažādi vilinoši piedāvājumi ir visapkārt, taču, lai nekļūtu par mārketinga upuri, jāpaliek modram. Turpinājumā daži ieteikumi, kā mazināt pārtērēšanās risku un labāk pārvaldīt savas finanses (pat vērienīgu izpārdošanu laikā).

Plānošana – skaidri zini, kas Tev nepieciešams

Viens no galvenajiem pārtērēšanās iemesliem – Tu nemaz skaidri nezini, kas vajadzīgs. Plānojot un uz veikalu dodoties ar iepirkumu sarakstu, Tu iegādāsies tikai to, kas patiešām nepieciešams un izvairīsies no spontāniem pirkumiem. Iepirkumu saraksta veidošanā var izmantot papīru un pildspalvu, taču tik pat labi to var aizstāt ar mūsdienīgāku risinājumu – kādu no īpaši šim nolūkam izveidotajām mobilajām aplikācijām.
Plānot iespējams ne tikai pārtikas produktu iegādi – tas būtu jādara ar ikvienu pirkumu. Piemēram, apziņa, ka uz veikalu dodies tikai, lai iegādātos vienu apavu pāri, palīdzēs mērķtiecīgi meklēt un atrast vajadzīgo, nepievēršot lielu uzmanību citiem vilinošajiem piedāvājumiem.

Salīdzināšana – pirms iegādājies, salīdzini vairākus piedāvājumus

Preču, pakalpojumu un citu piedāvājumu salīdzināšana ir viens no gudras iepirkšanās pamatnosacījumiem. Īpaši tas attiecas uz lielākiem pirkumiem – tādā veidā iespējams ietaupīt diezgan ievērojamas naudas summas. Par laimi, lai veiktu salīdzināšanu, mūsdienās vairs nav jāapmeklē neskaitāmas tirdzniecības vietas, pietiek apskatīt piedāvājumus internetā.

Salīdzinot un vērtējot dažādas preces un pakalpojumus, jāņem vērā arī kvalitātes un cenas attiecība. Kvalitāte ne vienmēr nozīmē, ka jāiztērē visi ietaupījumi, taču ir gadījumi, kad par kvalitāti ir vērts samaksāt vairāk.

Budžeta plānošana – nosaki, cik daudz tērēsi konkrētajam mērķim

Lai pēc iepirkšanās atkal nenonāktu pie secinājuma, ka iztērēts vairāk, kā plānots, svarīgi saprast, cik konkrētajam pirkumam vari atvēlēt. Neatkarīgi no savām iespējām, vērts vienmēr noteikt maksimālo summu, ko esi gatavs maksāt par šo preci vai pakalpojumu.

Turklāt budžeta plānošana palīdzēs saglabāt finansiālo stabilitāti un mazinās stresu. Personīgā budžeta plānošanā var izmantot dažādas metodes, piemēram, veikt aprēķinus excel tabulās uz papīra vai izmantot mobilo aplikāciju.

Lielākiem pirkumiem nereti tiek izmantots aizdevums, piemēram, kredītlīnija līdz 2000 eur var noderēt visdažādāko mērķu sasniegšanā. Taču šādam lēmumam jābūt pārdomātam un arī aizdevuma atmaksai jābūt iekļautai budžeta plānā.

Norēķini skaidrā naudā – izvairies no bankas karšu lietošanas

Lai arī norēķini ar bankas karti šķiet ērts risinājums, tomēr tas var palielināt pārtērēšanās risku. Maksājot ar karti, turklāt to darot bieži, ir grūtāk izsekot līdzi, cik tad naudas galu galā iztērēts. Tādēļ maksā skaidrā naudā, cik vien tas ir iespējams – izsekot līdzi naudas plūsmai būs daudz vienkāršāk!
Uzkrājuma veidošana - vispirms saglabā, pēc tam tērē

Ikvienam zināms, cik svarīga ir uzkrājuma veidošana, lai to pēc tam novirzītu kādam konkrētam mērķim vai arī izmantotu neplānotu tēriņu gadījumā. Lai šo mērķi izdotos īstenot pēc iespējas labāk, ieteicams vēlamo naudas summu atlikt uzreiz algas dienā. Šim nolūkam var atvērt atsevišķu krājkontu un interneta bankā pieslēgt automātisko maksājumu.

Brīvā laika pavadīšana – aizpildi dienu ar interesantiem notikumiem

Garlaicība bieži vien ir iemesls liekiem tēriņiem. Tā vietā, lai brīvdienā dotos uz lielveikalu, ieplāno pastaigu parkā vai dodies ciemos pie draugiem. Patiesībā ir ļoti daudz dažādu atpūtas un izklaides iespēju, kas neprasa praktiski nekādus finansiālus ieguldījumus, taču ikdienu dara daudz krāsaināku.

Racionāli pirkumi – spontāni tēriņi gandrīz vienmēr ir slikti

Ja vēlies ierobežot nevajadzīgus tēriņus, noteikti izproti savus uz emocijām balstīto izdevumu veidus, lai spētu no tiem maksimāli izvairīties. Piemēram, dodoties uz veikalu izsalkušam, pastāv risks iegādāties vairāk, nekā vajadzīgs.

Radoša pieeja – mazāk ir vairāk

Doties uz veikalu ar iepirkumu sarakstu ir laba lieta, taču tā ir tikai viena puse no uzvaras. Otra puse ir saprast, kā šos izdevumus padarīt vēl mazākus – iespējas ir daudz un tas nebūt nenozīmē pārtikt tikai no maizes un ūdens. Ietaupīt var, piemēram, izmēģinot jaunas receptes vai, meklējot apģērbu un apavus, vispirms ieskatīties interneta veikalu un sludinājumu piedāvājumā.

Dāvināšanas prieks – pārsteidz ar emocijām, nevis lietām

Pasniegt un saņemt dāvanas ir lieliski. Taču dzīvi bagātina emocijas un pieredze, nevis dārgas lietas, kas pēc tam apput plauktā. Tādēļ, ja vēlies pārsteigt ar kaut ko īpašu, nesteidzies doties uz veikalu – iespējams, daudz labāka dāvana būs pārsteiguma ballīte, video sveiciens vai paštaisīts fotoalbums.
Sadarbība – iesaisti savu ģimeni

Finansiālo mērķu sasniegšanā iesaisti visu ģimeni – izrunājiet savus mērķus un izveidojiet plānu to sasniegšanai. Ja esat nolēmuši samazināt izdevumus, svarīgi to ievērot visiem – tikai tādā veidā var panākt vislabākos rezultātus, turklāt tā ir iespēja arī atbalstīt un uzmundrināt vienam otru. Ja bērni ir pietiekami lieli, budžeta plānošanā iesaistiet arī viņus. Tas viņiem palīdzēs veidot pareizu priekšstatu par saprātīgu naudas tērēšanu un plānošanu, ļaujot nākotnē šajā jomā būt daudz veiksmīgākiem.

Esi gudrs savās izvēlēs, plāno tēriņus un izvirzi arvien jaunus mērķus – par savu finansiālo situāciju (arī par regulāru pārtērēšanos) esi atbildīgs tikai Tu pats!

     [+] [-]

, 2017-08-04 12:35, pirms 7 gadiem
Tev apnicis vienmēr uz visu ekonomēt? Ir apnicis vienmēr atteikt sevi palutināt ar kaut ko? Paplašini sava maciņa apvāršņus! Gan domas, gan vārdi materializējas. Visums dodas jums palīgā, jo turpmāk nauda straujiem tempiem ieplūdīs tavā maciņā. Varēsi palutināt savu bērnu ar jaunu rotaļlietu, vīru ar jaunu kaklasaiti, bet pati doties uz salonu iegūt sen kāroto frizūru un visi kopā aizbraukt ceļojumā. Šī metode tiešām strādā! Nosūtiet savas domas Visumam! Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! https://goo.gl/oAEAVE