Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Aicina pieteikt pretendentus balvām “Zelta pildspalva” un “Zelta stipendija”

Redakcija
Redakcija

Beidzoties 2016./2017. mācību gadam, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina galvaspilsētas skolas pieteikt pretendentus Rīgas pašvaldības balvām „Zelta pildspalva” un „Zelta stipendija”.

Lai izteiktu atzinību un apbalvotu Rīgas pašvaldības skolu pedagogus par ieguldījumu skolēnu mācību un audzināšanas darbā, kā arī, lai motivētu skolotājus darba kvalitātes paaugstināšanai, Rīgas pašvaldība balvas ieguvējiem piešķir „Zelta pildspalvas” un naudas balvas.

Savukārt Rīgas pašvaldības „Zelta stipendiju” piešķir, lai atbalstīt pašus labākos izglītības iestāžu absolventus, tādējādi rosināt viņus intensīvam studiju darbam. Katram „Zelta stipendijas” ieguvējam tiek piešķirti 1138,30 eiro par izcilām zināšanām un augstiem sasniegumiem valsts un starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs, skolēnu zinātniski pētnieciskajā darbībā, sporta sacensībās, konkursos u.c.

“Zelta pildspalva” un “Zelta stipendija” pasniegšanas ceremonija 2016. un 2015. gadā.

Video no Epadomi un RD IKSD arhīviem



RD IKSD vērš uzmanību, ka Rīgas domes 2012. gada 17. augusta iekšējos noteikumos Nr.17 ,,Rīgas pilsētas Zelta fonda stipendijas piešķiršanas kārtība” ir veikti grozījumi, iekļaujot regulējumu par starptautiskās testēšanas institūcijas izdotu dokumentu par nokārtotu pārbaudījumu, kas aizstāj centralizēto eksāmenu svešvalodā, līdz ar to tas ir iekļaujams kā kritērijs skolēna izvirzīšanai balvas saņemšanai.

Pieteikumus jāiesniedz līdz 2017. gada 1. septembrim Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, K. Valdemāra ielā 5. Balvu piešķiršanas noteikumi un saistošie dokumenti pieejami tīmekļa vietnē E-skola.lv - Izglītība sadaļā Skolas – Aktuāli.

Papildinformācija: Zane Doniņa - RD IKSD Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības skolu nodaļas galvenā speciāliste - eksperte, tālr. 67181395; mob. 29223971.