Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties pirmos pastaigu ratus mazulim?

Redakcija
Redakcija

Bērniņa gaidīšanas laikā tiek sarūpētas visas bērnam vajadzīgās lietas, arī pastaigu ratiņi. Skaidrs, ka pirmajiem bērnu ratiem ir jābūt izturīgiem, drošiem un ērtiem. Lai neapjuktu plašajā bērnu ratiņu piedāvājumā, nepieciešams izvērtēt svarīgākos kritērijus. Kādi tie ir?

Universālie bērnu rati

Šāda veida bērnu ratiņiem var būt norāde: 2in1 (divi-vienā) vai 3in1 (trīs-vienā).
Ratu modeļos 2in1 ir kulba un sporta rati, bet komplektācijā nav bērnu sēdeklīša.

Izdevīgāks variants ir bērnu rati 3in1, kurā ir kulbas daļa, sēžamā daļa vai sporta rati un bērnu sēdeklītis. Daudzi šāda veida ratu modeļi derēs bērniem no dzimšanas brīža līdz pat trīs gadu vecumam, tomēr pievērsiet uzmanību ražotāja norādītajam maksimālajam bērna svaram.

Svarīgi faktori, izvēloties bērnu ratus

Ratu platums
Svarīgs faktors gan bērnam, gan vecākiem ir ratu platums. Tam ir jābūt pietiekoši lielam, lai bērns kulbā justos brīvi. Īpaši svarīgi tas ir ziemā, kad mazulis ir saģērbts ziemas apģērbā. Kādēļ tas ir svarīgs vecākiem? Tādēļ, lai ar ratiem varētu brīvi iekļūt mājās vai liftā. Ja meklējat bērnu ratus, vispirms izmēriet ārdurvju un dzīvokļa durvju platumu. Ja izmantojot liftu, izmēriet tā durvju platumu un lifta garumu. Tā nodrošināsiet ērtu iekļūšanu.

Kulbas izvēle
Kulbai jābūt ietilpīgai, lai bērnam ilgu laiku tajā būtu ērti. Garām pastaigām piemērotas ir ratu kulbas ar augstām malām, kas pasargās mazuli no vēja un nokrišņiem. Svarīga ir arī ventilācija, jo rati tiek izvēlēti vairākām sezonām. Ja ziemā tas nebūs aktuāli, tad vasarā būs ļoti svarīgi. Izvēloties kulbas materiālu jāraugās, lai tas būtu ūdensnecaurlaidīgs, bet ratu iekšējā apdare veidota no dabīgiem audumiem.

Ratu svars
Faktors, kas noteiks pastaigu biežumu, ir ratu svars, jo ikdienā tie ir jānes augšā un lejā pa trepēm, jāpārceļ vai jāpārnes grūti izbraucamās vietās. Saudzējiet māmiņu, izvēlieties iespējami vieglākos ratus!

Ratu riteņi
Kritērijs, kas noteiks pastaigas kvalitāti, ir ratu riteņi. No riteņu skaita, veida un izmēra būs atkarīga ne tikai pārvietošanās, bet arī bērna labsajūta. Tradicionālie bērnu rati ir aprīkoti ar četriem riteņiem, tomēr vecāki arvien vairāk izvēlas trīs riteņu modeļus. Tas skaidrojams ar priekšējā riteņa rotācijas iespējām, kas atvieglo pārvietošanos pa nelīdzenām vai apsnigušām ietvēm. Vieglāku pārvietošanos garantē modeļi, kuri ir aprīkoti ar 12 vai 14 collu piepumpējamajiem riteņiem.

Tāpat nepieciešams izvērtēt rāmi, pārliecinoties, ka to būs viegli un kompakti salocīt, lai pārvadātu automašīnā. Svarīgs ir arī rokturis, tādēļ labāk izvēlēties rokturi, kuram ir maināmi augstumi. Pārliecinieties arī vai ratu grozs būs stingri piestiprināms, pietiekami augsts un dziļš, lai nekas no tā nekristu ārā. Ratu soma noder ikdienā nepieciešamo sīko lietu līdzņemšanai.

Krāsas un zīmola izvēle

Ir dzirdēts, ka vecāki vispirms izvēlas ratu krāsu un tikai pēc tam izvērtē visus pārējos kritērijus. Protams, ratus var izvēlēties arī šādā veidā.

Ja ratus plānojat iegādāties internetā, tur atradīsiet svarīgākos meklēšanas kritērijus, kas ir arī krāsa un zīmols. Ja Jums ir laba pieredze ar konkrēta zīmola ratiem, varat izvēlēties jau zināmu modeli. Ja šādas pieredzes nav, izvērtējiet visus kritērijus, lai mazulim izvēlētos vislabākos ratus.

Vieni no pieprasītākajiem bērnu ratiem ir Kinderkraft rati, kuru dažādos modeļus atradīsiet arī interneta veikalā 220.lv. Protams, veikala piedāvājumā ir arī citu slavenu zīmolu rati, tādēļ nesteidzīgi aplūkojiet mūsu veikala piedāvājumus, lai izvēlētos piemērotākos ratus.Neskaidrību gadījumā sazinieties ar veikala darbiniekiem.