Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Vēlies draugu, kas nepievils? Iegādājies suni

Jau kopš seniem laikiem suns ir bijis kopā ar cilvēku. Pirmais pieradinātais mājdzīvnieks taču bija tieši suns. Varbūt tieši tāpēc cilvēka labākais draugs ir suns. Suns ir uzticams un paklausīgs dzīvnieks, kas vienmēr mīlēs savu saimnieku. Tas arī viegli pakļaujas un piedod, tāpēc žēl, ka cietsirdīgi cilvēki to izmanto ļaunos nolūkos.

Kāpēc suns tik labi saprotas ar cilvēku?

Ja suns ir mīļš un tuvs, bieži viņam izkratām savas bēdas, pastāstām to, kas izraisa sirdssāpes. Un liekas, ka viņš mūs saprot, jo pieglaužas un mierina. Tas spēj sajust mūsu garastāvokli, tāpēc jūt, ka šoreiz spēlēšanās būs nevietā. Sunim ir arī salīdzinoši viegli kaut ko iemācīt. Tas esot tieši tāpēc, ka jau ļoti sen esam dzīvojuši līdzās. Laika gaitā un evolūcijas ceļā, šie dzīvnieki ir iemācījušies izprast mūsu saziņas nianses, ķermeņa valodu un attiecīgos nolūkus.

Vai mēs saprotam dzīvniekus?

Iespējams, ka arī mēs spējam saprast, ko mums vēlas pavēstīt mājdzīvnieki. Ir pētījumi, kad suņa riešana ir ierakstīta un cilvēks, kuram ar dzīvniekiem bijusi maza darīšana, riešanā spēj saklausīt ko suns vēlas. Ļoti iespējams, ka tas attiecas uz visiem dzīvniekiem. Viņu izdotās skaņas nav tikai bara instinkts, otrās pusītes meklēšana vai aizsardzība, bet gan mēģinājums ko pateikt.

Ne tikai draugs, bet arī atbildība

Tik bieži bērni saviem vecākiem lūdz pēc maza, mīļa sunīša, ko viņi mīlēšot visu mūžu, bet kad suns izaug, tas vairs nav vajadzīgs. Arī pieauguši dzīvniekmīļi nopērk kādu krancīti, jo tas liekas tik jauks. Tomēr viņiem nav laika suni aprūpēt, ar to spēlēties vai izvest pastaigā. Vienmēr jāatceras, ka pirms šāda pirkuma jābūt pārliecinātam, ka esat gatavi rūpēties par vēl kādu ģimenes locekli. Šim dzīvniekam ir vajadzīga uzmanība.

Vienmēr blakus

Cilvēki tik bieži viens otru pieviļ. Visur pa vidu jaucās intrigas, slikti vārdi vienam par otru, apmelojumi, bet sunim tas ir vienalga. Tas nevienam neko neteiks, tas aiz muguras neaprunās. Dzīvnieks savu saimnieku mīlēs vienalga vai tas ir pārāk īss, pārāk garšs, pārāk resns vai pārāk tievs. Taisnība vien būs, ka suns ir cilvēka labākais draugs, jo pat viens otram esam gatavi kāpt pāri, lai sasniegtu, ko vēlamies, bet suns vienmēr būs blakus, vienmēr gatavs mierināt.

Ieskaties! Tas var noderēt!

Apgādā Zvaigzne ABC izdotā "Suņumīļa rokasgrāmata" ir viegli uztveramā formā sarakstīta, bagātīgi ilustrēta grāmata, kas jebkuram suņa saimniekam palīdzēs labāk saprast sava suņa uzvedību un to, kā savas attiecības ar četrkājaino draugu iespējams veidot tā, lai ieguvējs būtu gan saimnieks, gan suns.
Suņi sazinās īpašā “valodā”, kuras pamatā ir ķermeņa pozas, mīmika, rējieni, rūcieni un kaucieni. Šajā valodā ir daudz smalku, bet nozīmīgu nianšu, un tā ir ļoti atšķirīga no cilvēku verbālās komunikācijas, tomēr to ir iespējams iemācīties. Suņumīļa rokasgrāmatā izskaidrots, ko suns cilvēkam cenšas pavēstīt ar savu uzvedību un kā viņš pats saprot cilvēka ķermeņa valodu un mēģinājumus ar viņu sazināties.

Suns tiek pamatoti dēvēts par cilvēka labāko draugu; ir zinātniski pierādīts, ka suņi paaugstina cilvēku dzīves kvalitāti. Suņumīļa rokasgrāmata palīdz cilvēkam kļūt par labāku suņa draugu, piedāvājot skaidrojumus, kāpēc suņi dara to, ko dara. Grāmatā sniegti padomi suņa apmācīšanai, izplatītāko veselības un uzvedības problēmu risināšanai, kā arī saišu stiprināšanai starp cilvēku un viņa četrkājaino mīluli. Pareiza suņu saziņas izpratne ir nepieciešama gan suņa, gan viņa saimnieka priekam un laimei.