Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:14, Did:0, useCase: 3


Auto rezerves daļas: labāk pirkt pašam vai uzticēties autoservisam?

Redakcija
Redakcija

Nekas šajā pasaulē nav mūžīgs, tostarp arī auto rezerves daļas. Kad pienācis laiks jaunu rezerves daļu pirkšanai, aktuāls kļūst jautājums par to, kur un kā tās iegādāties – internetā, veikalā, pie dīlera, vai tomēr detaļu iegādi uzticēt autoservisam? Atbildi uz šo jautājumu uzzināsi raksta turpinājumā!

1. opcija: rezerves daļu iegāde internetā

Arvien lielāku popularitāti automašīnu īpašnieku vidū iekaro rezerves daļu internetveikali un sludinājumi, kuros iespējams atrast gan jaunas un oriģinālas, gan lietotas un “alternatīvas” auto rezerves daļas.

Priekšrocības:
● Ļoti plaša izvēle;
● Iespēja preces iegādāties 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā;
● Opcija salīdzināt cenas pie vairākiem pārdevējiem, tādējādi būtiski ietaupot;
● Preces tiek piegādātas kaut līdz Tava mājokļa vai garāžas durvīm (piegādes opcijas gan mēdz atšķirties);
● Ērti filtri, ar kuru palīdzību nepieciešamo rezerves daļu ir ļoti ērti atrast;
● Nereti – arī detalizēti preču apraksti, kas ļauj labāk saprast, vai konkrētā rezerves daļa ir piemērota Tavām vēlmēm un vajadzībām.

Foto: Shutterstock.com

Trūkumi:

● Preču piegāde var aizņemt vairākas dienas vai pat nedēļas, jo rezerves daļas lielākoties tiek sūtītas no citās valstīs esošām noliktavām;
● Lielākoties nav iespējams saņemt profesionālu konsultāciju (atsevišķi auto rezerves daļu interneta veikali gan piedāvā opciju jautājumu gadījumā pazvanīt vai nosūtīt ziņu).

Auto rezerves daļas iegādājies internetā, ja vēlies ietaupīt, zini, kas tieši Tavam auto nepieciešams un esi gatavs pagaidīt noteikto laiku līdz piegādei (rēķinoties, ka piegāde var arī aizkavēties).

2. opcija: uz vietas veikalā vai pie dīlera

Veikali ar uzrakstu “auto rezerves daļas”, kā arī oficiālie automašīnu dīleri gan Rīgā, gan citviet Latvijā netrūkst. Kāpēc auto nepieciešamās rezerves daļas meklēt šeit? Galvenais ieguvums ir iespēja pie nepieciešamās detaļas tikt tūlīt, kā arī saņemt profesionāļa konsultāciju. Taču jārēķinās, ka preces veikalos un it īpaši pie dīleriem mēdz maksāt vairāk, turklāt pēc detaļas būs jādodas pašam.

Auto rezerves daļas iegādājies veikalā vai pie dīlera, ja preci gribi saņemt uzreiz un izvēlēties pats, pat ja tādēļ maciņš jāpaver plašāk.

3. opcija: uzticēt auto rezerves daļu iegādi servisam/ mehāniķim

Foto: Shutterstock.com

Autoservisi un tajos strādājoši mehāniķi rezerves daļas Tavam auto ar prieku izvēlēsies un iegādāsies paši, un šai opcijai par labu runā vairāki apstākļi:

● Būsi par 100% pārliecināts, ka Tavam auto tiks izmantotas tam piemērotas rezerves daļas;
● Ar rezerves daļu meklēšanu un iegādi nevajadzēs nodarboties pašam, tādējādi ietaupīsi mūsdienās tik dārgo resursu – laiku;
● Autoservisu mehāniķi ļoti labi “pārzina drēbi”, līdz ar to ieteiks labāko risinājumu un pastāstīs par dažādiem knifiem konkrētiem auto modeļiem, ko auto lietotāji (un arī daļa veikalos strādājošie pārdevēji) parasti nezina.

Protams, visas augstāk minētās priekšrocības piepildīsies vien tad, ja esi atradis patiešām uzticamu autoservisu un mehāniķi, par kura godaprātu Tev nav šaubu. Turklāt daļa autoservisu nemaz nepiedāvā opciju veikt remontu ar klienta sagādātām rezerves daļām.

Auto rezerves daļas uztici iegādāties auto servisam/ mehāniķim, ja nevēlies tērēt savu laiku un gribi, lai tās būtu pilnībā piemērotas Tavam transportlīdzeklim.

Varam secināt, ka katrai opcijai ir savas priekšrocības un arī trūkumi. Taču rezerves daļas ir vien pavisam neliela daļa no kopējās izdevumu tāmes, ar ko jārēķinās automašīnu īpašniekiem. SMScredit.lv blogā par šo tēmu atrodams ļoti noderīgs raksts ar nosaukumu “Cik vidēji izmaksā auto uzturēšana?” – aplūko to arī Tu!