Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Kā izveidot e-komercijas uzņēmumu 2023. gadā

Redakcija
Redakcija

E-komercija ir nogājusi garu ceļu no "televeikala" laikiem 1979. gadā līdz pirmajam drošam e-komercijas darījumam 1994. gadā. Šodien ikvienam patērētājam ir grūti iedomāties dzīvi bez šīs elektronikas nozares ērtībām. Ir simtiem tūkstošu tiešsaistes veikalu, kas piedāvā preces un pakalpojumus, izmantojot internetu. To klāsts ir plašs, sākot no iepirkšanās vietnēm, piemēram, eBay un Esty, līdz iGaming platformām, piemēram, ICE Kazino, un straumēšanas vietnēm, piemēram, Netflix un Prime Video.

Lai gan e-komercijas uzņēmumu, kas apkalpo tiešsaistes lietotājus, jau ir tik daudz, ka tirgus jau ir piesātināts, joprojām ir daudz iespēju, kuras varat izmantot. Nav šaubu, ka šobrīd izveidot ilgtspējīgu tiešsaistes uzņēmējdarbību ir grūtāk nekā, piemēram, pirms 5 gadiem, taču tas nenozīmē, ka to nevar izdarīt. Tāpēc, ja vēlaties pievienoties internetā strādājošo pārdevēju plejādei, lasiet tālāk, lai uzzinātu, kādi triki jums būs nepieciešami, lai gūtu panākumus nozarē, kuras vērtība šobrīd ir triljoni dolāru.

1. Produkta identifikācija

Jebkurā e-komercijas biznesā piedāvātais produkts vai pakalpojums ir uzņēmuma mugurkauls, tādēļ tā atrašana var padarīt vai sagraut jūsu uzņēmumu. Ir daži pamatjautājumi, kurus potenciālie pārdevēji var uzdot sev, identificējot ideālo produktu savam biznesam. Tie ir šādi:

● Kādas ir manas stiprās puses un kaislības?
● Kādas problēmas ir jārisina manā apkārtnē vai sabiedrībā?
● Vai produktam, ko es varu piedāvāt, ir salīdzinoši liels pieprasījums un maza konkurence?
● Kādas pašreizējās patērētāju tendences, kuras es varu izmantot un kuras atbilst attiecīgajam produktam?

Šie jautājumi ir ļoti svarīgi, izstrādājot produktu portfeli ar vislielāko pārdošanas potenciālu. Patērētāju paradumi mainās katru dienu, un sekošana līdzi jaunākajai informācijai ļaus nākamajiem uzņēmējiem ātrāk izveidot veiksmīgus produktus.

2. Produktu ieguve

Fiziska produkta gadījumā tirgus izpēte par to, kā un kur iegādāties preces, palīdzēs pārdevējiem izvēlēties piegādātājus. Tāpat kā daudzi tiešsaistes veikali meklē produktus, kurus pārdot, tūkstošiem piegādātāju meklē, lai šos produktus piegādātu. Tātad, kā jaunam uzņēmējam orientēties milzīgajā piegādātāju pasaulē, lai atrastu tādu, kas piedāvā neierobežotu pieejamību, kvalitāti, labāku cenu un uzticamību?

Par laimi, ir B2B platformas, kas atvieglo šo darbu. Uzņēmējam būs jāanalizē potenciālie piegādātāji, pārbaudot dažus būtiskus rādītājus, tostarp, bet ne tikai:

● Piegādātāja darbības gadu skaits (drošāk ir vismaz 5 gadus).
● tirdzniecības garantijas un pārbaudes statuss
● gadu gaitā iegūtie kvalitātes sertifikāti
● Uzņēmuma atrašanās vieta
● Minimālā pasūtījuma daudzuma prasības
Turklāt piegādātāji var būt tirdzniecības uzņēmumi vai rūpnīcas, un tas, vai izvēlaties strādāt ar vienu vai abiem, būs atkarīgs no jūsu e-komercijas uzņēmuma vajadzībām.

3. Produkta personalizācija

Dažām produktu kategorijām zīmola identitāte ir kļuvusi būtiska. Īpaši tas attiecas uz masveida produkcijas produktiem, jo tie ļauj piegādātājam piegādāt citiem uzņēmumiem, izplatīt tieši patērētājiem vai abos gadījumos. Viss var būt detalizēti iepriekš iepakots, un, kad tie nonāk galamērķī, tie ir gatavi nonākt tirgū. Tas uzņēmējam nodrošina arī lielāku kontroli, jo viņš var noteikt produkta kvalitāti un cenu. Protams, ir jāiegulda vairāk darba, bet, ja tas izdodas, plusu ir vairāk nekā mīnusu.

4. Digitālais mārketings

Kad produkta laišana tirgū ir pabeigta, pārdevējam paliek divi galvenie uzdevumi. Šim jaunizveidotajam uzņēmējam ir jāsasniedz patērētāji un jānodrošina pietiekams pārdošanas apjoms, lai uzņēmums varētu turpināt darboties. Iesācējiem ir pieejami daudzi tiešsaistes digitālā mārketinga kursi, kas paredzēti e-komercijas ieinteresētajām personām, lai palīdzētu viņiem attīstīt savu uzņēmējdarbību. Tādējādi jūs varat iesaistīties, lai apgūtu prasmes, kas nepieciešamas, lai izveidotu vai uzsāktu savu uzņēmējdarbību. Tāpat pastāv daudzi digitālā mārketinga veidi, tostarp optimizācija meklētājprogrammām, sociālie plašsaziņas līdzekļi, saistītie uzņēmumi, influenceri un e-pasti. Izmantojot atbilstošu stratēģiju, uzņēmumi un privātpersonas šajā ekonomikas nozarē var palielināt pārdošanas apjomus.

Pārejiet uz tiešsaistes komercijas straumi

E-komercijas uzplaukumu ir veicinājuši gan tehnoloģiskie, gan sociālie faktori, pārņemot tendences no abām jomām un radot iespējas ļoti konkurētspējīgā tirgū. Uzņēmumi, kas darbojas internetā, pašlaik nodrošina lielu daļu ekonomikas, un, ņemot vērā to, ka lielākā daļa iedzīvotāju izvēlas iepirkties tiešsaistē, nozarei tiek prognozēta vēl lielāka izaugsme. Interneta telpā ir daudz iespēju, ko izmantot, sākot ar vairumtirdzniecību un beidzot ar drop shipping un produktu mazumtirdzniecību.
Ja jūs jau esat viens no daudziem e-komercijas uzņēmējiem, kas apkalpo klientus internetā, kādus padomus jūs dotu iesācējiem? Dalieties ar savām zināšanām un pieredzi tieši šeit, komentāru sadaļā.