Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Pastētes maizītes brokastu galdam

Skaisti noformētas maizītes ir mūsu ģimenes tradīcija brīvdienu rītos. Protams, tās neizpaliek arī uz svētku galda. Ir taču tik patīkami, ja ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī acīm tīkams.

Nepieciešams:
4 peersonām

8 maizes šķēles (maizīte pēc katra paša izvēles),
pastēte (labāk pašu gatavota),
8 mazie ķiršu tomātiņi,
2 olīvas,
sauja rukolas lapiņu,
1/2 tējkarote majonēzes,
sviests (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana:

1. Maizītēm pārsmērē sviestu, pastēti un uz katras uzliek dažas rukolas lapiņas.

2. Tomātiņus pārgriež uz pusēm, katrā pusītē no gala nedaudz iegriež (lai veidotos bizbizmārīšu spārniņi), tad uz katras maizītes liek divas tomāta pusītes.

3. Olīvas pārgriež gareniski uz pusēm, tad katru pusīti vēlreiz pārgiež šķērsām uz pusēm tā, lai veidotos bizbizmārītes galviņa. Olīvu galviņas liek uz maizes šķēlēm pie tomātu ķermenīšiem.

4. Tālāk seko grūtākais- punktiņu veidošana uz spārniņiem. Vislabāk to darīt ar koka irbulīti vai pipeti. Vēl viens variants: ja jums ir neatvērta majonēzes paciņa, varat tai nogriest pavisam nelielu stūrīti un mēģināt izspiest tieši no paciņas mazus baltus punktiņus (līdzīgi kā dekorē kūkas).

Lai jums jauki rīti un burvīgi svētki!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma