Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Cepumu torte ar biezpienu, zemenēm un tropu augļiem

Visvairāk iecienītas it tieši augļu un biezpiena tortes,- tās nav pārāk treknas, toties izcili garšīgas.Pavisam vienkārši šādu torti var pagatavot no cepumiem "Selga".

Nepieciešams:

1 paciņa klasisko selgas cepumu ,
180 g sviesta,
200 g biezpiena,
200 g saldā krējuma,
300 g cukura,
1 kg zemeņu,
250g cukura,
2 paciņas želantīna.

Tortes dekorēšanai:
1 bundža (200 g) konservētu persiku
150 g sarkano vīnogu,
3 kivi,
100 g zemeņu sulas,
25 g želantīna.

Pagatavošana:

1. Tortes pildījumam paredzēto želantīnu uzbriedina.

2. Selgas cepumus sasmalcina un sablenderē kopā ar izkausētu sviestu.

3. Ņem tortes formu, tajā ieklāj cepamo papīru, uz tā liek selgas cepumu masas. tortes formu liek ledusskapī, lai tā nedaudz satingst.

4. Tikmēr gatavo pildījumu:: zemenes nomazgā, sagriež 4daļās, pārber ar cukuru (250g), ļauj zemenēm ievilkties.

5. Biezpienam pievieno pusi no tam paredzētā cukura.

6. Saldo krējumu kopā ar atlikušo cukuru saputo. Pievieno zemenes ar sulu (100 g sulas atstājot dekorēšanai), visu saputo. Želantīnu izkausē ūdens peldē, pakāpeniski pievieno saldajam krējumam, vienlaicīgi putojot. Tad krēmam pievieno biezpienu un visu vēlreiz kārtīgi saputo.

7. Ņem tortes formu un uz sastingušās selgas cepumu masas liek sagataoto krēmu, izlīdzina un vēlreiz ievieto ledusskapī uz 2stundām, lai sastingst.

8. Uzbriedina želantīnu, kas paredzēts dekorēšani .

9. No persiku pusŗtēm izgriež piecas puķes, kivi nomizo un sagriež šķēlītēs, vīnogas nomazgā un arī no tām griež dekoratīvās puķes.

10. Dekorēšanai paredzētās augļu puķes kārto uz kūkas virmas.

11. Zemeņu sulu uzvāra, atdzesē un pievieno uzbriedinātu želantīnu. Ļoti uzmanīgi,lai dekoratīvie elementi nemainītu savu atrašanās vietu, tortei pārej sagatavoto zemeņu želeju. torti uz 12stundām liek ledusskapī.

Gatavoja un fotografēja Līga Elmere