Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Vistas fileja ar kartupeļu putru un ceptām baravikām

Sulīga vistas fileja, maigi gaisīga kartupeļu tume un kraukšķīgas baravikas, ko papildina burvīgais RASA krēmsiers, kuram pievienota biešu sula.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklases laikā Arvja Zēmaņa vadībā.

Nepieciešams:
5 personām

5 vistas filejas,
150 g baraviku,
1 sīpols,
2 daiviņas ķiploka,
timiāns,
piecgraudu pipari,
6 vidēji lieli kartupeļi,
2 vidēji lieli burkāni,
70 g sviesta,
70 g saulē kaltētu tomātu,
100 g RASA klasiskā krēmsiera,
1/2 vārīta biete,
1 buntīte zaļumu,
1 krūze dzērveņu.

Pagatavošana:

Vista
Vistu liek uz ieeļļotas cepešpannas un pārsmērē ar saspiestu ķiploku, timiānu, piecu piparu maisījumu. Cepešpannu liek krāsnī un cep 180 grādos 15 minūtes. Ja ir laiks, tad vistu var cept arī 80 grādos 1 stundu. Vista ir gatava, kad tās iekšējā temperatūra ir 70 - 72 grādi.

Kartupeļu tume
Novāra mizotus kartupeļus un burkānus. Tad tos samīca, pievieno sviestu, kapātus, saulē kaltētus tomātus, zaļumus un RASA klasisko krēmsieru.
Sēnes sagriež sev vēlamā formā, un sakapā sīpolus. Uz karstas pannas, sviestā un eļļā, liek cepties sīpolus un pēc maza mirklīša pievieno sēnes. Cep līdz tās ir gatavas un kļuvušas zeltainas. Beigās pievieno garšvielas un sāli.

Dzērveņu mērce
Katliņā vāra dzērvenes. Kad tās ir novārījušās, visu sablenderē. Izkāš caur sietu un masu liek uz mierīgas uguns reducēties. Kad dzērveņu masa ir sabiezējusi, tā ir gatava.

Rozīgo masu gatavo, sajaucot RASA krēmsieru ar vārītas bietes sulu.

Visu kārto uz šķīvja.