Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Latviešu un britu dzejnieki uzstāsties ar lasījumu “Dzeja un @dzeja”

Redakcija
Redakcija

Piektdien, 7. jūlijā, plkst. 18.00 grāmatu un kultūrpreču mājā “Nice Place TELPA” (Krišjāņa Barona iela 21a) norisināsies lasījums “Dzeja un @dzeja”. Pasākuma ietvaros Latvijas un Lielbritānijas dzejnieki lasīs viens otra darbus angļu, krievu, velsiešu un lībiešu valodās. Dzejas lasījumus ikviens interesents aicināts apmeklēt bez ieejas maksas.

Latvijas un Lielbritānijas dzejnieku radošā sadarbība aizsākās pagājušā gada rudenī, kad piecu dienu garumā septiņi autori tulkoja viens otra daiļdarbus atdzejas darbnīcā Rīgā. Sadarbības projekts tika organizēts kā ieskaņas pasākums Latvijas dalībai Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā, kad Baltijas valstis būs īpašā goda viesu statusā. Atdzejas darbnīcas rezultātā divi latviešu dzejnieki – Inga Gaile un Valts Ernštreits – šī gada maijā tika uzaicināti uzstāties prestižajā Velsas literatūras un mākslas festivālā “Hay”.

Pasākumā “Dzeja un @dzeja” dzejnieki Krišjānis Zeļģis, Inga Gaile, Anna Auziņa, Valts Ernštreits un Rijs Trimbs (Rys Trimble, Lielbritānija) lasīs gan atdzejas darbnīcā tapušos, gan arī pēdējā gada laikā radītos oriģināldarbus un atdzejojumus. Radošajam sastāvam šajā notikumā pievienojies arī dzejnieks Semjons Haņins.

Atskats uz pagājušā gada atdzejas darbnīcu video formātā pieejams šajā saitē: https://www.youtube.com/watch?v=yby...

Par lasījuma“Dzeja un @dzeja” dalībniekiem:

Inga Gaile ir dzejniece, rakstniece, dramaturģe, režisore un stand-up komiķe, kā arī piecu dzejas krājumu, viena prozas darba un trīs lugu autore. 2015. gadā viņa saņēma Latvijas Literatūras gada balvu nominācijā “Labākais oriģināldarbs bērniem” par dzejas krājumu “Vai otrā puse mani dzird?”.

Valts Ernštreits ir dzejnieks, tulkotājs, mākslinieks, uzņēmējs un pētnieks Tartu Universitātē. Par krājumu «Inter/rational» (2003) viņš ir saņēmis Klāva Elsberga balvu, kas tiek pasniegta labākajam debitantam Latvijas literatūrā. Ernštreits ir divu dzejas krājumu autors.

Semjons Haņins (zināms arī kā Aleksandrs Zapoļs) ir krievu izcelsmes latviešu dzejnieks, tulkotājs un redaktors, dzejnieku kopas “Orbīta” dalībnieks. Vairāku dzejas krājumu autors un kopkrājumu līdzautors. 2010. gadā saņēmis Ventspils rakstnieku un tulkotāju mājas balvu “Sudraba tintnīca” par dzejas krājuma “Par mums” tulkojumu krievu valodā.

Anna Auziņa ir māksliniece un dzejniece. Divu dzejoļu krājumu autore. Par krājumu “Es izskatījos laimīga” (2010) saņēmusi Ojāra Vācieša balvu un Latvijas Literatūras gada balvu. Šobrīd raksta doktora disertāciju par Latvijas sieviešu dzeju 20. gadsimtā.

Krišjānis Zeļģis ir aldaris un dzejnieks, trīs dzejoļu krājumu autors. Debijas krājums “Visas tās lietas” (2010) nominēts “Diena” gada balvai kultūrai. 2015. gadā iznāca viņa dzejas burtnīca “Mīļākie” 25 eksemplāros.

Rijs Trimbs (Rys Trimble) ir Velsas dzejnieks, redaktors un performanču veidotājs. 12 dzejas krājumu un viena romāna autors. Vairāk par autoru iespējams uzzināt interneta vietnē trimbling | poetry and shouting