Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Aicina uz Madaras Gruntmanes personālizstādi “Klusumā: Dzērājmeitiņa”

Redakcija
Redakcija

13. jūnijā plkst. 19.00 Izstāžu zālē “Rīgas Laikmetīgās mākslas telpa” Intro zālē tiks atklāta Madaras Gruntmanes personālizstāde “Klusumā: Dzērājmeitiņa”. Izstāde būs apskatāma no 14. jūnija līdz 14. jūlijam.

Ko nozīmē piedzīvot vardarbību? Kā dzeja var kļūt par dziedināšanas līdzekli? Pievienojieties mums izstāžu zālē "Rīgas Laikmetīgās mākslas telpa” un dotos izzinošā ceļojumā pa Madaras Gruntmanes jaunāko izstādi “Klusumā: Dzērājmeitiņa”.
Šī līdz kaulam patiesā instalācija, kuras kuratore ir Korina L. Apostola (Amsterdamas Universitāte), aicina skatītājus iedziļināties sarežģītajā mīlestības un vardarbības mijiedarbībā. Izstādes centrā ir mākslinieces videodarbs, kurā savijas stāsts par atklātu un noklusētu vardarbību uz skarbu, neauglīgu ainavu fona, kuras caurstrāvo maģiska un vizuāli pārliecinoša noskaņa.

“Dzērājmeitiņa” ir izaicinājums tradicionālajam stāstījumam, radot valodu, kas runā par vardarbību, neakcentējot stereotipus un neradot papildu kaitējumu. M. Gruntmanes darbs rosina pieredzēt empātijas un dziļas izziņas diskursu, mudinot izprast vardarbības skarto cilvēku izturību un cilvēcību, neatkarīgi no tā vai pieredzēta autoritāra apspiešana, vai ciešanas ģimenē.

Madara Gruntmane un Rīgas Laikmetīgā mākslas telpa aicina skatītājus pieredzēt šo mākslas darbu, kas sola ne vien konfrontēt, bet arī dziedināt un iedvesmot, ļauties pārdomām par cilvēciskās būtības esenci personīgu un kopīgu pārbaudījumu kontekstā.

Kuratore: Korina L. Apostola (Corina L. Apostol)

Izstādes organizē Rīgas valstspilsētas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāle "Rīgas Laikmetīgās mākslas telpa", atbalsta Rīgas dome.