Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Digitālā izstāde “Bērni zīmē Latviju” iedzīvinās Mazās ģildes fasādi

Redakcija
Redakcija

Sagaidot Latvijas Republikas 105. dzimšanas dienu, no 11. novembra līdz 19. novembrim laika posmā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00 RKTMC “Mazā ģilde” fasādi izkrāšņos Rīgas bērnu un jauniešu zīmējumi, kas ir atdzīvināti digitālās projekcijās.

Rīgas bērnu un jauniešu mākslas studiju dalībnieki tika aicināti zīmējumos attēlot Rīgu un Latviju. Kā savu pilsētu un valsti redz bērni? Kas nākotnes rīdziniekiem pilsētā patīk, kas aktuāls šogad, kāds ir šis laiks bērna acīm?

Digitālajā izstādē piedalās pamatskolas “Rīdze” stikla un grafikas radošās darbnīcas, Rīgas Jauno tehniķu centra, Bērnu un jauniešu centra “Daugmale” dizaina, vides un interjera mākslas, Pārdaugavas bērnu un jauniešu centra “Altona”, RKTMC “Mazā ģilde” bērnu mākslas studijas dalībnieki.

Projekts “Bērni zīmē Latviju” aizsākās 2015. gadā, kad uz Rātsnama ēkas gaismas festivāla “Staro Rīga” ietvaros bija skatāmi mazo rīdzinieku zīmējumi. Projektu realizēja Rīgas bērni un jaunieši un “UNTITLED studios”.

Digitālo izstādi ar Rīgas domes atbalstu un sadarbībā ar SIA “UNTITLED” rīko RKTMC “Mazā ģilde”.

Šis ir viens no Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā. Ar visiem Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.