Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Video: Unikālā projektā latvieši pārsteigs pasauli, ierakstot Daugavas skaņas

Redakcija
Redakcija
No 13. līdz 16. augustam peldošais mākslas centrs “NOASS” (AB Dambis 2) nu jau piecpadsmito reizi vērs durvis Starptautiskajam laikmetīgās un videomākslas festivālam “Ūdensgabali”.

Laika gaitā Festivāls “Ūdensgabali” no radošo izcilību slavinoša pasākuma ir kļuvis par izpētes procesu un eksperimentus veicinošiem mākslas svētkiem, kuros, sadarbojoties mākslas organizācijām, pētnieciskajiem institūtiem un izglītības iestādēm, top jauni, zināšanu ietilpīgi mākslas darbi. Šogad “Ūdensgabalu” svētkus ievadīs interaktīva mākslas darbu “Ūdeņi stāsta – Daugava” atklāšana. Skatītājiem būs iespēja sekot līdzi šo mākslas darbu koncepcijas attīstībai, izteiksmes formas un tehnisko risinājumu meklējumiem.

Katra festivāla diena ir veltīta konkrētiem vērtību un koordinātu meklējumiem. Un, kā jau kārtīgā laivu braucienā pieklājas, festivāla dalībnieki paši varēs noteikt savu maršrutu un pieturas vietas.

Portāla KultūrasVēstis.lv galvenā redaktore Ginta Augule viesojās peldošajā mākslas centrā “NOASS”, un nelielā intervijā ar festivāla vadītāju Dzintaru Zilgalvi un projekta “Ūdeņi stāsta – Daugava” autoru Krišu Zilgalvi tika noskaidrots festivāla “Ūdensgabali” vīzija, koncepcija, kā arī tas, ko simbolizē katrs festivāla teritorijā aplūkojamais eksponāts.

Festivāls pavisam drīz – jau šajā nedēļas nogalē –, bet tikmēr – iespēja noskatīties ekskluzīvu interviju ar peldošā mākslas centra “NOASS” radošo komandu.

Ieeja festivālā bez maksas.
Atbalsta: Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Francijas Institūts Latvijā.
Vērtējums: +2