Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


41. ikgadējā vizuālās mākslas izstāde RUDENS 2016. KAS IR MĀKSLINIEKS?

Redakcija
Redakcija

Biedrība „Latvijas Mākslinieku savienība” aicina profesionālus māksliniekus un vizuālās mākslas nozares studentus piedalīties 41.ikgadējā izstādē „RUDENS 2016. KAS IR MĀKSLINIEKS?”.

Kas ir mākslinieks? Kas? Ir? Mākslinieks? Kā jau postmodernismā – katram ir iespējama sava atbilde! Piedzimt par mākslinieku ir fenomens. Cik liela nozīme talantam, izglītībai? Mākslinieki ir aicināti domāt par sevi kā autoru – radošu ideju, dažādu mākslas veidu un stilistikas vēstnesi.

Dzīvojot laikā, kad ikvienu – arī mākslinieku, kā „tīklājs” ir apņēmušas un sasaistījušas dažādas saistības, kurās var izpausties kā pasūtījuma veicējs, kādas institūcijas darbinieks vai vadītājs, salonisks izpildītājs vai veiksmīgs konjuktūras izdabātājs, cik bieži mākslinieks iedomājas par to, kas ir mākslinieks?

Ikgadējās RUDENS izstādes iesniegtos darbus izvērtēs profesionāla žūrija un tie tiks eksponēti biedrības „Latvijas Mākslinieku savienība” (LMS) galerijā 11. novembra krastmalā 35, Rīgā no 16.novembra līdz 19.decembrim 2016.gadā. Pieteikumi tiek pieņemti līdz 2.novembrim. Izstādes atklāšana paredzēta 2016.gada 16.novembrī LMS galerijā.

Darbu atlasi, izvērtējot mākslinieku iesniegto darbu māksliniecisko kvalitāti un atbilstību izstādes koncepcijai, veiks profesionālu mākslinieku un mākslas zinātnieku žūrija. Izstādes „RUDENS 2016. KAS IR MĀKSLINIEKS?” atklāšanā žūrija paziņos izvēlēto autoru, kurš kļūs par LMS Balvas īpašnieku un iegūs iespēju rīkot personālizstādi LMS galerijā 2017./ 2018. gadā.

Informāciju par pieteikšanos un izstādes nolikumu skatīt LMS mājas lapā – AKTUALITĀTES

Izstādi rīko Latvijas Mākslinieku savienība