Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Rīgā notiks Ukrainas mākslinieku darbu labdarības izstāde – pārdošana

Redakcija
Redakcija

No 6.oktobra līdz 3.novembrim Mazajā ģildē (Amatu ielā 5, Rīgā) notiks Ukrainas mākslinieku gleznu labdarības izstāde – pārdošana “The children of war” (Kara bērni). Izstādi organizē starptautiskā galerija Gallery Les Noms un labdarības fonds Patrons of Ukraine ar Rīgas domes atbalstu. Pasākuma mērķis – līdzekļu vākšana no kara cietušo Ukrainas sieviešu un bērnu atbalstam.

“Šobrīd fonda aprūpē ir piecas ukraiņu ģimenes, kā arī divi ģimenes bērnu nami, kuros mīt vairāk nekā 20 bērnu. Šo daudzbērnu ģimeņu mājas apšaudēs tika nopostītas, vienā – gāja bojā tēvs, kas centās dzēst šāviņa izraisītu ugunsgrēku uz mājas jumta. Atkarībā no gleznas esam noteikuši procentus no pārdošanas cenas, kurus virzīsim labdarībai – no 30 līdz 100%. Turklāt pircējs pats varēs izvēlēties, konkrēti kurai ģimenei viņš vēlas palīdzēt,” stāsta izstādes organizatore, Ukrainas māksliniece Marija Volina.

Izstādē būs apskatāmi populārās Ukrainas gleznotājas, ainavu un kluso dabu meistares Zinaīdas Haidukas (1937-2012) darbi. Viņas izteiksmīgākās, dekoratīvās gleznas ir interesantas kolekcionāriem un būs cienījama lietišķo vai dzīvojamo telpu rota.

Jaunās Ukrainas mākslinieces Marijas Volinas darbus var pieskaitīt modernā avangarda žanram. Izstādē ir aplūkojami vairāki darbi, kas ir veltīti karam Ukrainā un bēgļu problēmām. Šodien Marija dzīvo un strādā Latvijā, uz šejieni viņa pārcēlās, meklējot patvērumu un aizsardzību no kara. Mākslinieces darbs “The Children of war” (Kara bērni) kļuva par izstādes galveno darbu.

Informācija par izstādes organizētāju, fonda Patrons of Ukraine dibinātāju Mariju Volinu (Mari Voli):

Marija Volina ir jauna Ukrainas māksliniece, bijusi aktīva sabiedriskā darbiniece, piedalījusies dažādos sociālos un sabiedriskos projektos, tostarp daudzus gadus – Ukrainas nacionālajā programmā “Gada cilvēks”.

Kara iespaidā Marija nodibināja labdarības fondu “Patrons of Ukraine”, kura mērķis ir palīdzēt sievietēm un bērniem, kas cietuši no kara Ukrainā. Sadarbībā ar Eiropas Savienības māju Rīgā 2022.gada maijā norisinājās mākslinieces pirmā izstāde, kas piesaistīja neskaitāmu diplomātisku misiju pārstāvju un mākslinieku uzmanību. Izstādi apmeklēja vairāk nekā 500 viesu.
Septembra beigās Marija savus darbus izstādīs EDSO atbalstītā labdarības pasākumā.

Novembrī viens Marijas Volinas darbs tiks izlikts “Artembassy” izsolē Rietumu bankā, visi no tā pārdošanas iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai.

Izstādes “The children of war” oficiālā atklāšana plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem notiks Mazajā ģildē (Amatu ielā 5) 5.oktobrī plkst. 16.30.