Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:340, Did:0, useCase: 3


Jau rīt pirmizrāde mūziklam „Bāskervilu leģenda” uz Nacionālā teātra skatuves

Redakcija
Redakcija

Latvijas Nacionālajā teātrī top mūzikls „Bāskervilu leģenda”, libreta autors Juris Hiršs, komponists Valdis Zilveris, režisors Edmunds Freibergs. Pirmizrāde 14.maijā.

Valda Zilvera un Jura Hirša mūzikls Bāskervilu leģenda tapis pēc slavenā Artura Konan-Doila šausmu romāna motīviem, apspēlējot mūsu alkas pēc adrenalīna devas pavasara vitamīnu vietā. Bāskervilu leģenda ir zināma katram sevi cienošam Lielbritānijas iemītniekam, un, pateicoties Konan-Doilam arī mums – tā vēsta par suni, kas reiz tīrelī saplosījis nelieti, kurš ar varu aizvedis sev līdzi kādu meiteni. Suņa rēgs, kā šķiet, klīst pa tīreli joprojām, tikai neviens to nav redzējis. Līdz brīdim, kad pazūd un pēc tam tiek atrasts miris vēl viens no Bāskervilu dzimtas, un no Amerikas ierodas mirušā mantinieks Henrijs Bāskervils. Nesaprotamā nozieguma izmeklēšanā iesaistās neviens cits kā Šerloks Holmss un doktors Vatsons.

Lomās: Egils Melbārdis, Ainārs Ančevskis, Mārcis Maņjakovs, Dita Lūriņa, Juris Hiršs, Mārtiņš Brūveris, Zane Dombrovska, Daiga Gaismiņa, Gundars Grasbergs, Ģirts Liuziniks, Dace Bonāte, Raimonds Celms, Marta Grase, Anna Klēvere, Liene Sebre, Evija Skulte, Romāns Bargais, Uldis Norenbergs, Kaspars Dumburs, Jānis Skanis, Zane Aļļēna.

Izrādes scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Kristīne Abika, horeogrāfs Alberts Kivlenieks.

Izrādē piedalās skotu folkloras kopa ar segvārdu “Gapoljēri”.