Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī notiks izrādes par godu aktrišu jubilejām

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātrī gaidāma skaista nedēļas nogale, kas tiks veltīta divu lielisku aktrišu jubilejām. 30. novembrī plkst. 18:00 par godu aktrisei Inesei Kučinskai tiks rādīta Ditas Lūriņas iestudētā izrāde „Ķiršu dārzs”, kurā aktrise atveidos Ļubovas Andrejevnas Raņevskas lomu. “Ķiršu dārzs” – tas ir stāsts par aizejošo laikmetu un neizbēgamo progresu; par zudušo paaudzi – muižniekiem un viņu dzīvesveidu, kas varētu būt ideālā harmonija starp materiālo pasauli un garu, tradīcijām un attīstību, dabu un cilvēku. Un tomēr izrādās utopija, no kuras tik grūti atvadīties…

Kopā ar jubilāri šajā vakarā uz skatuves kāps arī Leons Leščinskis, Everita Pjata-Gertnere, Sandis Pēcis, Agnese Jēkabsone, Viktors Ellers, Signe Dancīte, Rolands Beķeris, Edgars Ozoliņš, Karīna Tatarinova, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks.

Savukārt 1. decembrī plkst. 15:00 ar Dmitrija Petrenko iestudēto izrādi „Ģērbējs” tiks atzīmēta Andas Albužes jubileja, kurā viņa atveidos Madžas lomu. Izrāde īpaši piemērota aktrises teātrī pavadītajam mūžam, jo iestudējuma darbība notiek teātrī, līdz ar to tajā iespējams iepazīt daļiņu no teātra aizkulisēm. Izrādē piedalās arī aktieri Rolands Beķeris, Edgars Pujāts, Inga Apine, Ilze Jura, Armands Kaušelis, Herberts Laukšteins.

No 16. novembra līdz 8. decembrim izrāžu apmeklētāji varēs aplūkot arī aktiera Armanda Kaušeļa fotoizstādi, kuru viņš velta Andai Albužei un kurā fiksējis Andas skatuves gaitas, mēģinājumu procesus u.c.

Inese Kučinska Liepājas teātrī strādā no 1993. gada, savukārt Andai Albužei nākamgad apritēs 50 darba gadi teātrī. „Gudrība un sievišķīgs spēks, viegli ierosināms temperaments un mēra sajūta raksturo Ineses Kučinskas varones, viņa spēj brīvi iejusties visdažādāko laikmetu un nāciju cilvēkos. Savukārt Andas Albužes tēma mākslā ir mierīgs, dziļš spēks. Viņa spējusi iekļauties visdažādāko režisoru izrādēs un darba paņēmienos, gan Oļģerta Krodera jutekliskajās un intelektuālajās izrādēs, gan Jura Rijnieka paradoksālajos iestudējumos, gan avangardisku viesrežisoru kā Konstantīns Bogomolovs sarežģītajās skatuves kompozīcijās,” aktrises raksturo teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

Abas mākslinieces 18. novembrī tiks apbalvotas ar Triju Zvaigžņu ordeni un tiks ieceltas par Triju Zvaigžņu ordeņa virsniecēm.