Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī top liriska komēdija „Platonovs un viņa sievietes”

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātrī pirmo reizi šosezon strādā režisors Dž.Dž.Džilindžers, veidojot lirisko komēdiju „Platonovs un viņa sievietes”. Iestudējums būs Dž.Dž.Džilindžera skatuves variants Antona Čehova lugai „Platonovs”, kuru režisors pats arī tulkojis. Pirmizrāde notiks 27. maijā, izrādi būs iespējams noskatīties arī 28. maijā un 2. jūnijā.

„Platonovs” ir Antona Čehova pirmā luga, kas sarakstīta 1879. gadā, taču tā publicēta vien 1923. gadā – 19 gadus pēc autora nāves. Lugas četri cēlieni ir 134 lappušu gari, tāpēc parasti, to iestudējot, teksts tiek krietni īsināts. Tā rīkojies arī režisors, turklāt viņš gājis arī tālāk un lugas darbību no 19. gadsimta beigām pārcēlis uz 20. gadsimta 60. gadu Ameriku.

Lugas varoņi slīgst garlaicībā, līdz pēc ilgākas prombūtnes mājās atgriežas Platonovs un viņa sieva Nensija, saceļot pamatīgu kaislību vētru. Ikdienas mieru pārtrauc gan skaļās ballītes, gan Platonova spēja savaldzināt ikvienu – viņu ciena vīrieši, un vienlaicīgi mīl četras sievietes. Pārāk mīl. Bet cik ilgi tā iespējams turpināties?

Platonova loma uzticēta aktierim Egonam Dombrovskim, pārējās lomās – Ilze Jura vai Samira Adgezalova, Signe Dancīte, Mārtiņš Kalita, Everita Pjata, Anete Berķe, Kaspars Gods, Edgars Pujāts.

Kopā ar režisoru pie izrādes veidošanas strādā arī scenogrāfs Kristians Brekte un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, pēc ilgāka laika Liepājas teātrī atgriezusies kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, bet pirmo reizi strādā horeogrāfe Linda Kalniņa.

Šis ir pēdējais Liepājas teātra 110. sezonas jauniestudējums, bet sezonu teātris beigs 10. jūnijā ar Sergeja Zemļanska iestudēto kustību izrādi „Precības”.