Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātris izsludina lugu ideju konkursu

Redakcija
Redakcija

Lai veicinātu jaunu latviešu oriģināldarbu radīšanu, kā arī oriģināldramaturģijas apriti starp Baltijas valstīm, Liepājas teātris izsludina lugu ideju konkursu. Konkurss tiek organizēts četrās kārtās, tas sāksies 16. oktobrī un noslēgsies 2020. gada aprīlī. Pirmajā kārtā no dramaturgiem tiek gaidīts lugas izklāsts vienas A4 lapas formātā, kas jānosūta uz e-pasta adresi lugukonkurss@liepajasteatris.lv vai jāiesniedz personīgi, otrajā kārtā būs jāiesniedz viena aina latviešu un angļu valodās, trešajā kārtā, lai palīdzētu attīstīt lugas ainas, notiks radošā diskusija, kurā piedalīsies arī Baltijas valstu dramaturgi – Tekle Kavtaradzi (Lietuva) un Mihkel Seeder (Igaunija), savukārt lugu ideju konkursa noslēgumā autori tiks aicināti publiski prezentēt savas lugas fragmentus, tos izvērtēs Liepājas teātra pārstāvji, kā arī potenciālie režisori.

„Lugu ideju konkursu galvenā jēga ir rosināt dramaturgus radīt darbus, kas būtu interesanti viņiem pašiem un ļautu savlaicīgi autoriem pārbaudīt, vai viņu ideja kādu teātri ieinteresē, tāpēc esmu priecīga par teātra un pašvaldības iniciatīvu šādu konkursu rīkot. Ļoti ceru, ka autoru atsaucība būs liela, un drīz vien uz Liepājas teātra mazās skatuves koncertzālē „Lielais dzintars” mēs varēsim skatīti Liepājā, iespējams, vēl neiestudētu dramaturgu oriģināldarbus! Turēšu par to īkšķus,” par lugu ideju konkursu saka dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.

Pilns konkursa nolikums publicēts Liepājas teātra mājas lapā sadaļā „JAUNUMI”.

Lugu ideju konkurss notiek sadarbībā ar nodibinājumu “Liepājas atklātais sabiedriskais fonds „Liepājas teātris”” un Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.